1. Zimski pohod na Kalničku gredu 2015.

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

1. Zimski pohod na Kalničku gredu 2015.

PostPostao/la StefAN » 04. 02. 2015., 14:04

Planinarsko društvo „Kalnik” iz Križevaca organizira

I ZIMSKI POHOD NA KALNIČKU GREDU 2015.

Planinarsko društvo “Kalnik” iz Križevaca organizira u nedjelju 22. Veljaće 2015. godine zimski planinarski pohod po Kalnčkoj Gredi. Čini ju dugački planinski greben uglavnom pošumljen I proteže istočno od starog grada Velikog Kalnika do šumskog područja Vratno.
Pohod se organizira godinama u oći Božića, po incijativi nekadašnje “Udruge mladih Kalnika” koji su Božićne pohode počeli 2000 godine. Išlo se tada po uglavnom nemarkiranim putevima. Uobičajeno se išlo od Rinkov – dimnjaka u Vratnu do planinarskog doma na Kalniku.
Pohod će početi u oko 8 sati I 30 minuta od Lovačke kuće Vratno. Polazi se najprije stazom 23 mostom preko potoka Kamešnica, zatim se nakon uspona kroz šumu odvajamo lijevo stazom “Škrinja”. Penjemo se zavojitom stazom do podnožja stjenovitog grebena Škrinja, na kojega se ide na mjestima jako skliskim stijenama(moguće je južno zaobići). Po usponu na vrh Škrinja(404 m) odmor na vrhu. Nastavak – spuštanje zapadno do šumskog predjela “Visoravan kod Škrinje”. Uspon grebenom kroz šumu do vrha Podrevec(544), odmor i dalje nastavak puta zapadno. Poslije livade Zdenci do Sjevernog Vidikovca, zatim u šumu stazom za “Vuklec” , zatim nemarkirani odvojak od nje uzbrdo na grebenski vrh, te dalje zapadno do stjenovitih vidikovaca kao Obelisk(najniži od njih). Nastavak do križanja “Visoravan kod Vukleca”, stazom zapadno na vrh Vuklec(572 m). Od njega spust zapadno do “Zapadnih Vidikovaca”, nakon uživanja u vidicima spust(*) do planinarskog doma. Za obilazak treba oko 4 sata hoda.
Križevčani kao I drugi koji dolaze preko Križevaca okupljaju se u bifeu Gornji Grad u Markovićevoj ulici do 8 sati kada se automobilima polazi u Vratno na pohod.

Prijave kod Stjepana Jembreka na stjepanjembrek@gmail.com ili na mobitel 095 845 8509

* Ucrtana staza za spust od Južnog Vidikovca je jako strma i skliska, te se preporučuje povratak preko vrha Vukleca do križanja Visoravan kod Škrinje, te spust sjeverno stazom za PL. Dom

slika
Približna trasa pohoda - uglavnom grebenska staza

slika
Na ovoj karti je prikazana dijelom od Sjevernog Vidikovca prema Visoravni kod Vukleca uzdužna staza kojom nije u planu hodati
StefAN
 
Postovi: 136
Pridružen/a: 05. 04. 2011., 07:04

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron