Stranica: 1/1.

Ponašanje u planini

PostPostano: 23. 04. 2011., 20:32
Postao/la krokodil
Želio bih navesti jedan slučaj bezobraznog i nekorektnog ponašanja u planini. Vjerujem odnosno niti ne želim vjerovati da se tako mogu ponašati planinari, ali evo priče :
Prilikom održavanja Rusovog pohoda na Medvednicu, dan prije početka ( ove godine to je bilo 15.travnja ) obilježimo uobičajene planinarske staze dodatnim kartonskim putokazima s natpisom "Rusov pohod" i pričvrstimo naljepnice Društva ( također, papirnate ) na pojedinim bitnim mjestima. Trasa pohoda ide : Bliznec - Njivice - Hunjka - Sljeme - "Runolist". Po završetku pohoda sve naljepnice i putokaze skidaju naši članovi.
Kod odvojka za Hunjku "netko" je naše oznake usmjerio na Puntijarku. Dakle, prethodno je poskidao naljepnice i putokaze sa smjera prema Hunjki, vratio se natrag na raskršće i postavio putokaze s natpisom Rusov pohod i naljepnice do Puntijarke. Naravno da je to dovelo zabune kod mnogobrojnih planinara jer Rusov pohod nikada nije imao smjer prema Puntijarki. Razlog je jednostavan jer Puntijarka nije bila na trasi prvog izleta PD "Nikola Tesla" koji je održan po osnivanju Društva 1973. godine i po kojem smo započeli organiziranje pohoda.
Koji je bio motiv tih "planinara" teško je reći, a još teže nekoga za to okriviti. Međutim, radi se o krajnje bezobraznom postupku koji je na neki način mogao ugroziti i sigurnost sudionika, obzirom da je mnogima to bio prvi susret s Medvednicom, a možda i s planinom.