Lavinski komplet - kome treba?

Treba li hodati sa štapovima ili bez njih, tko je najsimpatičniji domar u Hrvatskoj, te razgovori o svim ostalim vječitim i važnim pitanjima.

Lavinski komplet - kome treba?

PostPostao/la MiG » 21. 03. 2016., 12:45

Pozdrav ekipa!
Zanima me ova stvar - lavinski predajnik, lopata i sonda, to znam da je vrlo neophodno za turne skijaše, no za obične planinare, koji ok, idu ponekad i u visokogorske predjele gdje je lavinska opasnost moguća, što mislite, trebaju li i oni to imati sa sobom? Ili bi mogli proći i bez?
Oni koji idu na takve ture, pješačke, imate li to ili ne?
Naravno, osobno uvijek provjerim lavinsko stanje, ako je 3 ili više baš i ne idem. Ali nekad i na dvojci negdje zna odvaliti lavina.
MiG
 
Postovi: 4
Pridružen/a: 31. 12. 2013., 00:13

Re: Lavinski komplet - kome treba?

PostPostao/la gogo » 08. 06. 2016., 14:32

Pozdrav!
Znam da više nije aktualno ali da ti velim moje mišljenje,možda pomogne! Na zimskim turama po alpama lavinski komp.je dobrodošao dok za naše planine i nije pod"moraš". Naravno,za svaku zimsku turu praćenje prognoze je obavezno,i pod uvjetom da vas je dvoje i više,konop ,dereze i cepin biti će ok. Iz vlastitog iskustva mogu reči da i kod nas može biti jaako lijepih lavina ali po onoj:Brdo je tu več puno godina i biti će još puno,nebi trebalo biti problema! Netreba ništa na silu. ;)
Lp, Gogo!
gogo
 
Postovi: 17
Pridružen/a: 22. 11. 2013., 17:31


Natrag na Planinarski doživljaji i iskustva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron