Kućni red u planinarskim objektima

Treba li hodati sa štapovima ili bez njih, tko je najsimpatičniji domar u Hrvatskoj, te razgovori o svim ostalim vječitim i važnim pitanjima.

Kućni red u planinarskim objektima

PostPostao/la Mirni » 11. 08. 2011., 13:21

Prebivam u dosta planinarskih objekata i stekao sam dojam da neki od posjetitelja istih nemaju osobnu kulturu ponašanja ili nisu upoznati s važećim kućnim redom, pa........ :(
http://www.plsavez.hr/files/data/21/Ku% ... %20red.pdf
Mirni
 
Postovi: 24
Pridružen/a: 01. 04. 2011., 17:08

Re: Kućni red u planinarskim objektima

PostPostao/la Stubaki » 30. 03. 2019., 11:46

Vidim da forum baš i nije posjećen... Ima još vezano uz ne samo planinarsku kulturu nego i opću kulturu. Živim uz planinarsku stazu bro 39 koja ide od Stubičkih Toplica kroz Pilu na Sljeme. Naročito u zimskim i proljetnim vremenima pored kuće mi prolazi podosta planinara. Upravo prije nekoliko sati prošla je grupa od tridesetak mladih planinara, oko 20 do 30 godina. Stajal sam desetak metata od ceste i samo čekal da bar jedan od njih pozdravi. Svi su prošli bez riječi. Koja je to kultura?!... I koje to škole prolaze ti ljudi!? Inače, mnogi već znaju, kad prolaze pored moje kuće da se jave, ako me nema vani, pokucaju na vrata, sjednemo, popričamo, popijemo čašu nečega. I to je već pravilo. A oni koji ne znaju za to, kad prolaze i samo mahnu rukom na pozdrav, već su pozvani na piće. Nije da baš patim na formalnosti, ali prije nekoliko godina zbog osobnih sam problema obećal sam sebi da nema šanse da planinar koji prođe pored moje kuće ne bude pozvan na piće. Ali kad taj planinar nema, ne planinarsku već ni opću kulturu, smatram da ni ja nemam nikakovu obvezu prema njemu. Normalni planinari nikad ne prolaze pored planinara ili ljudi koji žive uz planinarske staze, a da nisam pozdravili. Ne radi pića već radi ljudskosti.
sloboda delfina
Stubaki
 
Postovi: 1
Pridružen/a: 21. 04. 2011., 07:54
Lokacija: Stubičke Toplice


Natrag na Planinarski doživljaji i iskustva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron