Stranica: 1/1.

Kolovratske stijene

PostPostano: 08. 04. 2011., 22:21
Postao/la Barni
Pripremajući se za udaljenije i teže izlete koje planiramo ovog proljeća i ljeta, 27. ožujka zaputili smo se na Kolovratske stijene: HPD "Lipa" Sesvete. Taj rijetko posjećivan dio Gorskog kotara (iako dio Kapelskog planinarskog puta) i mi smo krenuli istraživati. Koje ugodno iznenađenje! Iako još bez vegetacije i s prljavim flekama snijega, s niskim oblacima koji su zatvarali pogled, krajolik nas je ugodno iznenadio: prostrane, pitome, lako svladive livade; primorska vegetacija i duboke nedirnute šume; malo uspona u stijenu pred kraj ...... Povratak na Vinište, pa spust u Klenovicu... Pogledajte na našoj web-stranici prikaz cijele rute http://www.hpdlipa.hr/dokumenti/clanci/RUTA_Kolovratske_stijene.pdf. Možda vam posluži za pripremu vaših izleta. Autor prikaza: Marijan Skender.

Re: Kolovratske stijene

PostPostano: 18. 05. 2011., 15:26
Postao/la Harvey
Ne znam u čemu je problem sa tim Kolovratskim stijenama da godinama nema na vrhu žiga .Mislim da je kompletan GPP označen žigovima ali na Kolovratske nikako da dođe.Tim više što sam u par navrata sretao ljude iz HPD Kapele kako nesto kontroliraju valjda marke na trasi KPP - a,ali oznaćit pečatom vrh e to je vec ocito malo veci problem.

Re: Kolovratske stijene

PostPostano: 08. 06. 2011., 08:51
Postao/la Barni
Ne znam kad si zadnji put bio na Kolovratskim stijenama - kad smo mi bili žigomani su s guštom ukrasili svoje knjižice! Žig na vrhu Kolovratskih stijena postoji!

Re: Kolovratske stijene

PostPostano: 08. 08. 2011., 20:12
Postao/la crash
U vezi kolovratskih stijena,stvarno nema žiga barem od KPP-a.Bio sam gore 5.8. 2011.Nema također ni žigova KPP-a ni na Bjelolasici,Samarskim stijenama(prošao sam cijeli KPP).
Još jedna obavijest,na novom sloništu u Dulibi,cisterna s vodom nije pogodna za piće jer je najvjerovatnije netko ostavio otvoren poklopac na njoj pa je puh ušao i utopio se.

Re: Kolovratske stijene

PostPostano: 20. 03. 2012., 13:23
Postao/la dovla
Na vrhu Kolovratskih stijena (1090 m) uzidan je metalni žig, bio sam gore 17.03.2012.

Pozdrav!