Burni Bitoraj, Visevica, Zagradski, Kobiljak, Medvedjak

Klek, Velika Kapela, Risnjak, Učka, Ćićarija, Risnjak, Kvarner i sva planinarska odredišta između toga.

Burni Bitoraj, Visevica, Zagradski, Kobiljak, Medvedjak

PostPostao/la Ferdo Fulgosi » 11. 05. 2015., 18:17

Sve teme vezane za planine u zaledju Crikvenicko - vinodolske rivijere
Avatar
Ferdo Fulgosi
 
Postovi: 10
Pridružen/a: 25. 04. 2011., 00:31

Re: Burni Bitoraj, Visevica, Zagradski, Kobiljak, Medvedjak

PostPostao/la Ferdo Fulgosi » 11. 05. 2015., 18:39

Postovani!
Prosli, prvomajski vikend smo napravili izlet na Burni Bitoraj i usprkos (kako to kazu meteorolozi) "nepovoljnom vremenu" uzivali.
To je ne bas popularna planina, ali potpuno neopravdano. Predivna je! Na 10 minuta od vrha je napravljeno oku ugodno planinarsko skloniste - brvnara "Bitorajka". Interno uredjenje je onako planinarski rustikalno i stilom pogodjeno prilici i namjeni. Komplimenti planinarskom drustvu koje je to osmislilo i izvelo!
Medjutim, imam nesto za ponjurgati.
U brvnari je na zidu visila velika vreca smeca! "Super", netko ce reci, jer se smece ne disperzira u okolis. Medjutim, vreca je bila puna necijeg smeca ne vise od dva tjedna starog. Mos' mislit mirisa! I mi ne budi lijen pokupili tu vrecu i vratili dite materi - civilizaciji!
Vjerujem da vama planinarima ne moram previse ponavljati da bi svatko trebao iz planine iznijeti sve sto je sa sobom donio, a ostaviti samo - svoje tragove! Ne znam kako su planinari prije nas razmisljali, tko ce to smece iznijeti? Tata medo ili postar lijan?
Druga stvar, krov sklonista. U jadnom je stanju. Napravljen od potpuno za uvjete neprimjerenog materijala, nekakve bitumenske valovite ploče. Ne kuzim razmisljanje izvodjaca, kako su mislili da ce to u uvjetima ostre planinske zime prezivjeti? OK, mozda bi se stvar mogla opravdati financijskim mogucnostima, ali zar nisu nikad culi uzrecicu "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"? Jer onaj krov nije izdrzao mozda ni dvije zime, i sad to treba uciniti oopet. Gdje je tu usteda? :geek:
Avatar
Ferdo Fulgosi
 
Postovi: 10
Pridružen/a: 25. 04. 2011., 00:31


Natrag na Gorski kotar, Kvarner, Primorje i Istra

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron