Planinarske aplikacije za mobilne uređaje

Ovdje možete preuzeti praktične planinarske aplikacije za mobilne uređaje:


APLIKACIJA eHPS (za mobilne uređaje s operativnim sustavom Android)

Slika.Slika.Aplikacija eHPS omogućuje jednostavno pretraživanje i pregledavanje podataka o svim hrvatskim planinarskim domovima, kućama i skloništima, svim kontrolnim točkama Hrvatske planinarske obilaznice te o planinarskim obilaznicama u Hrvatskoj. Svaka planinarska kuća i vrh predstavljeni su atraktivnom fotografijom, među kojima je i velik broj zračnih snimaka, snimljenih bespilotnom letjelicom. Poveznice u aplikaciji omogućuju prikaz lokacije svih planinarskih ciljeva na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske. Aplikacija također omogućuje pretraživanje podataka o svim udrugama članicama HPS-a, tijelima i komisijama HPS-a, a nudi još mnoštvo korisnih informacija o hrvatskom planinarstvu. Na glavnom sučelju izmjenjuje se desetak atraktvinih fotografija iz hrvatskih planina.

Aplikacija se može preuzeti u .apk formatu.


INTERNETSKE APLIKACIJE eHPS i infoHPS

Slika.Korisnicima su također dostupne i internetske aplikacije eHPS i infoHPS. One također sadrže praktične planinarske podatke koji se redovito ažuriraju, ali je za pristup tim aplikacijama potrebna internetska veza. Dostupnošću pouzdanih i aktualnih informacija pojednostavnjeno je planiranje izleta, tura i pohoda u hrvatske planine, kao i povezivanje među planinarskim udrugama članicama HPS-a.Slika.Internetska aplikacija eHPS omogućuje jednostavno pretraživanje i pregledavanje podataka o hrvatskim planinarskim domovima, kućama i skloništima, svim kontrolnim točkama Hrvatske planinarske obilaznice i o svim dosad otvorenim planinarskim obilaznicama u Hrvatskoj. Svaka planinarska kuća i vrh predstavljeni su atraktivnom fotografijom. Poveznice iz aplikacije omogućuju prikaz lokaliteta na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske.

Slika.Druga internetska aplikacija, nazvana infoHPS, omogućuje pretraživanje aktualnih podataka o svim udrugama članicama HPS-a. Osim naziva i OIB-a, za svaku udrugu dani su podaci o službenog elektroničkoj adresi na domeni hps.hr, o terminima i adresi održavanja sastanaka, načinu učlanjivanja i drugi podaci. Na taj način svima zainteresiranima dostupni su podaci o njima najbližim planinarskim društvima i klubovima.Sve aplikacije su besplatne, a mogu se preuzeti s ove stanice preko poveznica ili skeniranjem QR koda. Autor svih aplikacija je Darko Grundler.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.