Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ravna gora – vrh (piramida)

KT HPO 3.6., 680 m

Ravna gora – vrh (piramida)
Prikaz na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Ravna gora je najsjevernija i uz Kalnik najzanimljivija planina Hrvatskog zagorja. KT HPO-a na Ravnoj gori je razgledna piramida na »vrhu Ravne gore« (680 m), u neposrednoj blizini crkve Sveta tri kralja. Piramida je visoka 11 metara. Zanimljivo je da se vršak na kojem se nalazi često spominje kao »vrh Ravne gore« iako na šumovitom grebenu u si. dijelu gore postoji vrh koji je 6 metara viši i koji uistinu jest najviši na Ravnoj gori (taj je vrh KT obilaznice Najviši vrhovi hrvatskih županija).


INFO

Vidik S piramide na vrhu pruža se širok vidik na cijelu Ravnu goru te na Zagorje, Donačku goru i Boč u Sloveniji, pa sve do Kamniških Alpa
Koordinate N 46° 16' 17.9'' E 15° 59' 2.0''
Žig Metalni žig se nalazi na kamenu, 5 metara južno od metalne piramide - vidikovca na vrhu
Prilazi Trakošćan – Vrbanići – Ravna gora 2 h
Bednja – Prebukovje – Filićev dom 2 h
Predragov put: (Lepoglava –) Kamenica – Cimerplac – Filićev dom 2 h
(Lepoglava –) Kamenica – Galići – Babice – Hudo duplje – Filićev dom 2.15 h
Višnjica – Vrata – Filićev dom 2.15 h
V. Sotinska – Šestani – Vrata – Filićev dom 2.15 h
Najljepši je prilaz od Trakošćana koji je i sam atraktivna izletnička točka. Postoji više varijanti puta pa se jednostavno može izvesti kružni izlet, s usponom jednim, a silazom drugim putom. Do Filićeva doma (5' od piramide na vrhu) može se doći automobilom po šumskoj cesti koja počinje u selu Kamenici na južnoj strani Ravna gore (prilaz iz Lepoglave).
Zemljovid Ravna gora, 03 (Smand)
KT drugih obilaznica Zagorski pl. put, Hrvatske pl. kuće (žigovi u Filićevu domu i u pl. kući Pusti duh), Pl. put po Ravnoj gori (žigovi u pl. domovima), 30 za 30 (PD »MIV« Varaždin)

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.