Ciljevi projekta Penjanje za sve

Slika.

Kako bi u penjačke i planinarske djelatnosti u planinama uključili osobe svih životnih dobi, a naročito djecu i mlade te osobe s invaliditetom, projektni partneri razlučili su šest ključnih područja od interesa sa ciljem da ih unaprijede tijekom projekta i osiguraju njihovu održivost nakon završetka projektnih aktivnosti. Svi šest područja povezano je s neposrednim ciljevima i interesima planinarskih saveza. Svaki je planinarski savez tijekom trajanja projekta bio nositelj razrade po jednog tematskog područja, sa ciljem da se rezultati preslikaju i budu korisni za sve partnerske planinarske saveze:

  1. Komunikacija o infrastrukturi i uključivanje ne-članstva u savez - Český horolezecký svaz (ČHS)
  2. Promocija i uključivanje mladih u penjačke aktivnosti - Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS)
  3. Programi za osobe treće životne dobi i ostale osobe s posebnim potrebama - Planinska zveza Slovenije (PZS)
  4. Suradnja s državnim institucijama (pristup penjačkim područjimai održivost) - Slovenský horolezecký spolok JAMES
  5. Međunarodna suradnja na razini društava/klubova – Club Alpino Italiano (CAI)
  6. Metodologija obuke i promocije te uključivanje penjača u razvojne procese u planinarstvu – Hrvatski planinarski savez (HPS)


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Projekt Penjanje za sve | Ciljevi projekta
Projektne aktivnosti | Tjedni planinarstva i penjanja
Projektne informacije | Novosti iz KASastanak radne skupine za mlade u Bratislavi i njezino daljnje djelovanje

Sastanak radne skupine za mlade u Bratislavi i njezino daljnje djelovanje

11.01.2019.

U sklopu projekta Erasmus + ˝Penjanje za sve˝ održan je sastanak radne skupine za mlade. U Bratislavi 17.-18. 12.2018. sastali su se predstavnici: Tea Čalogović iz Hrvatskog planinsrakog saveza (HPS), Magdaléna Jančíková iz Český horolezecký saveza (ČHS), Viktor Antal Ágoston iz Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS) i Janul'ka Oravcová iz Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES).

Erasmus+ projekt

Erasmus+ projekt "Penjanje za sve" u II. Gimnaziji

15.11.2018.

Dvanaestero učenica i učenika II. gimnazije iz Zagreba sudjelovalo je u Erasmus+ projektu Hrvatskog planinarskog saveza, „Penjanje za sve“. Cilj tog projekta je popularizacija aktivnosti u planinama (i u penjačkim dvoranama) među svim dobnim skupinama te također među osobama s invaliditetom. Planinarenje i penjanje promiču se tako kao zdrav stil života kojim se razvijaju i neke druge kompetencije, poput timskog duha, empatije, upornosti i svijesti o očuvanju okoliša te zanimljiv način provođenja slobodnog vremena.

Penjanje za sve i Mali Princ na Velebitu

Penjanje za sve i Mali Princ na Velebitu

13.11.2018.

Treća akcija u organizaciji HPD Mosor, a u sklopu projekta Penjanje za sve održana je u subotu 10. studenoga 2018. na Velebitu, na prekrasnoj stazi Malog Princa. Na akciji je sudjelovala jedna osoba s invaliditetom te dva vodiča HPS-a.

Alpinistički osvrt na Erasmus+ projekt Penjanje za sve

Alpinistički osvrt na Erasmus+ projekt Penjanje za sve

10.11.2018.

Od 2016. godine tim HPS-a s još pet partnerskih saveza, Slovenije, Italije, Mađarske, Češke i Slovačke sudjeluje u projektu „Penjanje za sve“ sufinanciranom od strane EU a putem fonda Erasmus+. Od 2016. do 2018. godine održano je pet susreta planinara i penjača partnerskih zemalja...

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića ostvarili  su prva penjačka iskustva na Kalniku

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića ostvarili su prva penjačka iskustva na Kalniku

09.11.2018.

13. listopada 2018. Učenici 3. b razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba sudjelovalo je u akciji promocije penjanja za mlade u sklopu projekta “Penjanje za sve”. Akcijom je upravljala Ivana Podnar, voditeljica tima HPS-a na projektu te ujedno i razrednica navedene skupine srednjoškolaca.

HPS podržava inkluziju osoba s invaliditetom u planinarstvo

HPS podržava inkluziju osoba s invaliditetom u planinarstvo

09.11.2018.

U nedjelju 13. listopada 2018. na Kalniku, Radna skupina za osobe s invaliditetom Komisije za vodi;e HPS-a izvela je poligonsko predstavljanje penjačkih, naprednih planinarskih i speleoloških tehnika kretanja u stijeni za gluhe i nagluhe osobe.

Penjanje za sve - promocija penjačkih aktivnosti za planinare HPD-a Zagreb-Matica

Penjanje za sve - promocija penjačkih aktivnosti za planinare HPD-a Zagreb-Matica

23.10.2018.

U nedjelju 13. listopada 2018. na Kalniku, Alpinistički odsjek HPD Matica-Zagreb izveo je poligonsko predstavljanje penjačkih, naprednih planinarskih i speleoloških tehnika kretanja u stijeni za 22 člana Visokogorskog odsjeka svoga društva.

Penjanje za sve s djecom na Marjanu

Penjanje za sve s djecom na Marjanu

22.10.2018.

Na južnim obroncima Marjana, u subotu 20. listopada 2018. održana je akcija u sklopu promotivnih aktivnosti projekts “Penjanje za sve” kojeg provodi Hrvatski planinarski savez sufinanciran sredstvima EU fonda Erasmus+. Akciju je na terenu organizirao HPD Mosor iz Splita uz veliku pomoć planinarskih vodiča iz PK Split te sportskih penjača iz SPK Marulianus i SPK Lapis.

Penjanje za sve, OSI na klinčanom putu kod Omiša

Penjanje za sve, OSI na klinčanom putu kod Omiša

10.10.2018.

Hrvatski planinarski savez i pet partnerskih EU planinarskih saveza, uz podršku fonda Erasmus+, provodi projekt pod nazivom „Penjanje za sve“ - promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve. Cilj projekta je kroz različite aktivnosti omogućiti poboljšanje kvalitete života osobama s invaliditetom kroz boravak i aktivnosti u prirodi.

Tjedan planinarstva i penjanja u Italiji (video)

Tjedan planinarstva i penjanja u Italiji (video)

26.09.2018.

Aosta, biser europskog i svjetskog planinarstva, bila je tjedan dana, od 16 do 22 rujna 2018. dom 100 alpinista i planinara iz Hrvatske, Češke, Slovenije, Mađarske, Slovačke i Italije tijekom VI. susreta u sklopu projekta „Penjanje za sve“ sufinancirnog od europskog fonda Erasmus+.

1 2 3...5   

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez