Komisija za školovanje

Planinarsko školovanje je temelj sigurnosti u planinamaKomisija za školovanje pruža potporu planinarskim udrugama koje organiziraju i provode planinarske škole. U skladu s Pravilnikom o školovanju i programom odgovarajuće vrste škole Komisija registrira i verificira dječje, opće i više planinarske škole te skrbi o izdavanju diploma. Komisija također skrbi o osposobljavanju i usavršavanju nastavnog osoblja koje provodi školovanje u HPS-u, izradi i ažuriranju standardiziranih prezentacija za planinarske škole te izradi metodičkih priručnika za školovanje.
E-mailskolovanje@hps.hr
PročelnikTomislav Zrinski, tel. 099/20-30-260
Članovi komisijePetra Gilja (zamjenica pročelnika), Marija Paro
Voditeljica Radne skupine za djecu i mladeMaja Bišćan, mladi@hps.hr

DOKUMENTI


OBRASCI ZA REGISTRACIJU I VERIFIKACIJU ŠKOLA

  • Obrazac za registraciju i verifikaciju škola u HPS-u - koristi se za registraciju (prije početka škole), verifikaciju (na kraju škole) te za izvještaj o provedenom ispitu (kod škola koje završavaju ispitom); popunjava i HPS-u upućuje organizator odnosno voditelj škole ili ispita

DIDAKTIČKI MATERIJAL ZA OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE


SUSTAV ŠKOLOVANJA

Jedna od glavnih zadaća planinarske udruge je organizirano školovanje članova za sigurno i svrsishodno planinarsko djelovanje. To se školovanje provodi kroz planinarske škole i tečaje prema programima školovanja HPS-a. Osim dječjih, općih i viših planinarskih škola, sustav školovanja obuhvaća i tečaje za markaciste, vodiče, čuvare planinske prirode, speleologe, alpiniste i planinske skijaše. Nakon uspješno završenog školovanja i polaganja potrebnih ispita članovi stječu odgovarajući stručni naziv (markacist, vodič, alpinist, speleolog, planinski skijaš i sl.).

Komisija za školovanje HPS-a zaprima i obrađuje obrasce i izvješća o dječjim, općim i višim planinarskim školama te izdaje odgovarajuća uvjerenja i diplome HPS-a.

PROGRAMI ŠKOLOVANJA


RADNA SKUPINA ZA DJECU I MLADE

Slika.Unutar Komisije za školovanje HPS-a djeluje Radna skupina za djecu i mlade. Cilj joj je pružanje potpore svima zainteresiranim za pokretanje skupina malih planinara u svojim planinarskim udrugama, kao i onima koji već rade s djecom i mladima. Podrobniji podaci o planinarskom radu s djecom i mladima u HPS-u dostupni su na web stranici Radna skupina za djecu i mlade. S Radnom skupinom za djecu i mlade možete kontaktirati izravno putem elektroničke pošte mladi@hps.hr.Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez