Ispit za vodiče C standarda u NP Paklenica 21.-22.rujna 2019.

utorak, 03.09.2019.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a organizira ispit za vodiče na sportsko penjanje (C standard) 21. i 22. rujna 2019. u NP Paklenica.

Prijave za ispit primaju se putem online prijavnice na webu HPS-a. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 13. rujna 2019.

Uvjeti za prijavu kandidata na ispit

• članstvo u HPS-u, dokazuje se članskom iskaznicom s ovjerenom markicom za tekuću godinu

• članstvo u matičnoj stanici vodiča u tekućoj godini

• uspješno završen tečaj za vodiča C standarda

• barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4b (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu, a od kojih barem 5 smjerova vodeći polaznike na školama sportskog penjanja, ljetnim alpinističkim školama ili tečajevima za vodiče u HPS-u (dokazuje se penjačkim kartonom)

Uvjeti za stjecanje naziva vodič na sportsko penjanje (vodič C standarda)

• položen ispit za vodiča C standarda

• sposobnost penjanja kratkih sportskih smjerova težine 5c (po francuskoj ljestvici), u vodstvu s postav¬ljanjem kompleta (podložno provjeri u stijeni)

• barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4c (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu, a od kojih barem 5 smjerova vodeći polaznike na školama sportskog penjanja, ljetnim alpinističkim školama ili tečajevima za vodiče u HPS-u.

Ispit će se održati 21. i 22. rujna 2019. u NP Paklenica. U slučaju prognozirane kiše/jake bure u predviđenom terminu ispita, ispit će se održati u zamjenskom terminu. Kandidati će o eventualnoj odgodi ispita u rezervni termin biti obaviješteni putem dostavljenih e-mail adresa barem 2 dana prije termina ispita.

Okupljanje pristupnika počinje u subotu u 10:00 sati ispod dugog sportskog smjera Karamara sweet temptations (6a+, zapadna stijena Velikog Ćuka) unutar NP-a Paklenica. Ispit počinje predajom dokaza o ispunjavanju uvjeta za polaganje, a nastavlja se praktičnim dijelom tj. penjanjem kratkih i dugih sportskih smjerova. Praktični dio ispita će se nastaviti i u nedjelju, dok svi pristupnici ne odgovore sve teme predviđene ispitom.

Kandidati trebaju ponijeti kompletnu opremu propisanu za vodiča C standarda.

Smještaj i prehrana su u vlastitoj organizacijii.

Za ispit je obavezna prijava putem on-line prijavnice koja je dostupna na webu HPS-a. Prijave se primaju do 13. 9. 2019.

Podrobnije informacije o programu školovanja vodiča na sportsko penjanje možete pročitati na linku:

http://www.hps.hr/files/data/21/C%20standard%20-%20Program%20školovanja%20vodiča%20na%20sportsko%20penjanje.pdf

Sve ostale informacije mogu se dobiti od Komisije za vodiče HPS, vodici@hps.hr ili od voditelja ispita Tomislava Jakopeca, mob. 099/824-6605 tomislav1.jakopec@gmail.com

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.