Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-1425. Pohod idemo na vrh Lisku

utorak, 03.09.2019.

Sad već tradicionalni pohod Idemo na vrh Lisku održan je po peti puta zaredom. 

Organizator izleta HPD Cibalia Vinkovci te suorganizatori HPD Liska Ilok i Matica Slovačka Radoš svake godine organiziraju planinarenje po obroncima Fruške Gore. Staze se svake godine mijenjaju, kako bi gostima i domaćim planinarima bile zanimljivije.

Sudionici pohoda

Ovakav način organizacije je ove godine bio pun pogodak. Prijenos doživljaja naših gostiju tijekom proteklih godina dao je rezultata u nastojanju HPD Cibalia-e da privuče što veći broj planinara u ovaj neistraženi kraj. Tako da smo ove godine na stazi imali preko 300 planinara iz 22 planinarska društva iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Ove godine okupljanje sudionika je bilo na parkingu Lovka. Nakon dobrodošlice domaćina s pićem, hranom i voćem krenulo se hodati u dvije grupe kako bi zadovoljili sve planinarske apetite.

Prva grupa planinara krenula na stazu dugu 16.6 km od Lovke preko Principovca, vrha Liska 297 m (najviši vrh Vukovarsko srijemske županije) do doma Matice Slovačke u Radoš.

Druga grupa je išla na stazu dugu 12 km od Principovca na vrh Liska 297 m pa do doma Matice Slovačke u Radoš.

U prostorijama Matice Slovačke Radoš sve sudionike je dočekao fiš i grah. 

Svi koji su htjeli mogli su se provozati turističkim vlakićem do Iloka i obići znamenitosti i ljepote Iloka te poslušati enologinju Iločkih podruma koja je provela sudionike kroz stari Iločki vinski podrum te ima rekla sve o najnagrađivanijim vinima Hrvatske.

Uz tamburaše smo dočekali još jedan zalazak sunca. 

Mi drugačije ne znamo nego od svitanja do zalaska sunca.

Zahvaljujemo svim gostima koji su sudjelovali u našem tradicionalnom pohodu uz želju kako se vidimo opet dogodine!

Organizator pohoda

Predsjednik HPD Cibalia Vinkovci

Igor Nađ

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.
Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019 (17.09.2019.)

Planinarsko društvo Jelinak Trilj proslavilo je 20 godina organiziranog planinarstva u triljskom kraju. Središnja proslava, u okviru kojih su bile dvije akcije 2. Međunarodni Mihovilski i Dani planinara Dalmacije – Trilj 2019. održana je od 13. do 15. rujna.

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske (16.09.2019.)

Nastavkom vrlo zahtjevnih speleoloških istraživanja u jami Nedam speleolozi su ovaj vikend došli do dubine 1021 metar. Hrvatska je dobila četvrtu jamu dublju od 1000 metara, što je značajno u svjetskim okvirima.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara (12.09.2019.)

Speleološko čudo na Crnopcu, Tragom oborenog britanskog avijatičara, Musala - krov Balkana, Planinarske novosti iz Samoborskog gorja, ... samo su neke od zanimljivh tema u novom broju.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.