Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Dani slavonskih planinara

utorak, 10.09.2019.

Slika.U nedjelju 8. rujna održan je na Boroviku kod Đakova 69. Dan slavonskih planinara. Domaćin Dana slavonskih planinara ove godine bio je PD Đakovo, koji obilježava 40. obljetnicu rada.

Kod jezera Borovik okupilo se više od 300 planinara iz 31 planinarskog društva. Jezero Borovik umjetno je jezero na izvorišnom dijelu rijeke Vuke, na rubnom dijelu Dilj gore. Uvodno su se okupljenima obratili u ime domaćina predsjednik PD Đakovo Ivan Baličević i Otmar Tosenberger, predsjednik Udruge Slavonski planinari Predrag Livak i glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar. Nakon skupnog fotografiranja u kampu Borovik, planinari su se uputili u obilazak dviju usporednih staza po šumovitim pristrancima iznad jezera Borovik. Na Stazi iznenađenja planinare su dočekale raznovrsne atrakcije, poput slacklinea, tirolske priječnice, strmine osigurane gelenderom te druge zanimljivosti. Obje su se skupine susrele kod planinarske kuće Borovik koja je ovoga ljeta djelomično obnovljena uz sufinanciranje sredstvima iz Natječaja HPS-a za obnovu, održavanje i uređenje planinarskih objekata.

Slika.Nakon obilaska puta i ručka u kampu Borovik organizirane su zabavne igre poput gađanja alke iz tački, štafete s klipovima kukuruza, bacanja gojzerice u dalj i penjanja na pivske gajbe. Planinarsko druženje završilo je u kasnim poslijepodnevnim satima.

Slika.

Slika 1 od 10.Slika 2 od 10.Slika 3 od 10.Slika 4 od 10.Slika 5 od 10.Slika 6 od 10.Slika 7 od 10.Slika 8 od 10.Slika 9 od 10.Slika 10 od 10.
145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a (01.10.2019.)

Radi prikupljanja podataka za kalendar akcija HPS-a na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.