Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Rujanski broj Hrvatskog planinara

četvrtak, 12.09.2019.

Speleološko čudo na Crnopcu, Tragom oborenog britanskog avijatičara, Musala - krov Balkana, Planinarske novosti iz Samoborskog gorja, ... samo su neke od zanimljivh tema u novom broju Hrvatskog planinara za mjesec rujan.

Slika.Ovo ljeto je obilježilo senzacionalno spajanje dvaju jamskih sustava u masivu Crnopca. Obzirom na brojne speleološke objekte na Crnopcu, pitanje je dana kada ćemo čuti nove dobre vijesti. Jedan pad savezničkog aviona 1944. godine u blizini Klanjca kreirao je filmsku priču koja se čita u jednom dahu. U jednoj priči je manuskript navigatora oborenog aviona, a drugu priču nam donosi Stjepan Posavec koji je bio vodič kćeri oborenog navigatora. Eduard Hemar nam donosi vrlo lijepo sjećanje na sokolaša i planinara Stipu Vrdoljaka. Feručo Lazarić nas vodi na krov Balkana - Musalu, a Zdenko Kristijan donosi vrlo zanimljiv prikaz svih planinarskih i turističkih novosti u Samoborskom gorju.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koje izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 12 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

(Faruk Islamović)

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019.

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019. (08.11.2019.)

U ovom broju planinarimo po Karpatima, Kleku, Ugljanu, Pašmanu, Svilaji i feratama na Omiškoj Dinari i kanjonu Zrmanje.

Skupštine UIAA i EUMA

Skupštine UIAA i EUMA (07.11.2019.)

Od 31. listopada do 3. studenoga u Larnaki na Cipru održani su sastanci raznih tijela te godišnje skupštine Svjetske planinarske asocijacije (UIAA) i Europske unije planinarskih saveza (EUMA).

Listopadski broj Hrvatskog planinara

Listopadski broj Hrvatskog planinara (22.10.2019.)

Uspon na otok Jabuku, Moslavci na Mjesecu, nepoznati Kirgistan i Kazahstan, 500 km pješačenja po jugu Poljske, Najstariji hrvatski planinar, samo su neke od vrlo zanimljivih tema ovog broja.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.