Zajednička vježba Stanica vodiča na Mrsinj gradu

ponedjeljak, 23.09.2019.

Dana 15.09.2019. godine održana je zajednička vježba za vodiče i pripravnike A standarda na lokaciji Mrsinj grad – Korenica stanica vodiča Lika i Rijeka, a na zamolbu SPV Lika.

Sudionioci vježbe

Okupili smo se u restoranu “Macola” u Korenici. Nakon kave i dogovora krenuli smo na uspon prema Mrsinj gradu.

Po dolasku na vrh,a nakon male pauze, pristupilo se vježbanju čvorova koji se koriste u Vodičkoj službi.

Nakon čvorologije, spustili smo se u dolac ispod vrha, gdje se vodičima i pripravnicima pokazala izrada šumskog gelendera.

Potom su svi samostalno vježbali izradu gelendera. U sklopu analize vježbe uslijedila su pitanja od strane vodiča koji su iskazali dobru zainteresiranost o vodičkoj tematici.

Po završetku vježbanja, uputili smo se natrag laganim silaskom prema Korenici, gdje smo se još malo nastavili zajednički družiti. Uz zadovoljstvo sudionika i želju za ponavljanjem ovakve suradnje između stanica krenuli smo kućama.

Na vježbi su prisustvovali vodiči iz Korenice, Gospića, Senja, Rijeke, Opatije, Duge Rese..

Zahvaljujem se vodičima koji su prisustvovali vježbi, kao i kolegama instruktorima Alenu Čančareviću i Saši Maćešiću na pomoći pri realizaciji vježbe.

Voditelj vježbe

Zoran Popovski – vodič instruktor

Fotografije s vježbe možete pogledati na ovoj poveznici

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.