Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142PD Eelekroistra iz Pule na planinarskom pohodu s građanima u Europskom tjednu mobilnosti

ponedjeljak, 30.09.2019.

EU TJEDAN MOBILNOSTI U PLANINAMA

Slika.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti grad Pula je financirao brojne aktivnosti, kako bi se još jednom potaknulo građane na zdrav način života uz kretanje i boravak u prirodi.

Tako je u organizaciji Planinarskog društva Elektroistra iz Pule građanima ponuđen izlet na Korita koji je realiziran u subotu 21. rujna. Građanima Pule, dobitnicima nagradnog izleta, pridružili su se i učenici i nastavnici pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule kao i volonteri programa kulturweit njemačke UNESCO komisije i njemačkog Saveznog ministarstva vanjskih poslova koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Slika.Da druženje u priprodi protekne u najboljem redu brinuli su se vodiči iz PD Elektroistra Natalija Štimac i Valter Zenzerović te predsjednik PD Elektroistra Dragan Drobnjak.

Pohod na Korita (1010m) je proveden u dvije grupe u skladu sa tjelesnom kondicijom i opremljenosti izletnika, a oni najspretniji i najodvažniji popeli su se i na Brajkov vrh (1091m) s kojeg su pri prekrasnom vremenu mogli uživati u pogledu na istarski krajolik.

Mnogim sudionicima ovo je bilo prvo planinarsko iskustvo, no svakako ne i posljednje.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.
145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a (01.10.2019.)

Radi prikupljanja podataka za kalendar akcija HPS-a na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.