Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

utorak, 01.10.2019.

Slika.Hrvatski planinarski savez od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućujemo zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Radi prikupljanja podataka na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Na vrhu obrasca nalazi se i pregledan kalendar za 2020. godinu, koji može poslužiti za lakše planiranje aktivnosti. Podaci koji pristignu do 20. listopada 2019. bit će objavljeni u zidnom kalendaru HPS-a. Kriterij za uvrštavanje u kalendar je da se akcija održava na području Hrvatske i da ima karakter pohoda, sleta, proslave, obljetnice (dan društva), izložbe ili sličnog planinarskog okupljanja.

Ujedno pozivamo sve planinarske udruge i planinare da kod izrade planova za 2020. godinu planiraju svoje sudjelovanje na središnjim planinarskim akcijama HPS-a, a to su Dani hrvatskih planinara 6. i 7. lipnja 2020. na Učki (domaćin: PD Opatija) i Tradicionalni pohod na Dinaru 13. lipnja 2020.

O mogućnostima nabavke zidnog kalendara HPS-a članstvo će biti obaviješteno po izlasku kalendara iz tiska putem weba, facebooka i službenih adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr.

Tijekom ljeta elektorničkom poštom upućeno je na adrese udruga članica HPS-a nekoliko poruka iz Ureda HPS-a s praktičnim informacijama. Ubuduće će se većina materijala slati posredstvom službene elektroničke pošte na domeni hps.hr te će predstavnici udruga propustiti važan dio informacija ako ne budu redovito pratili pretinac službene elektroničke pošte. Besplatne elektroničke adrese svih udruga članica HPS-a uvedene su u svrhu modernizacije rada i unaprjeđenja komunikacije između Hrvatskog planinarskog saveza i udruga članica HPS-a.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru (24.05.2020.)

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj 22. i 23. svibnja u Kninu i na Dinari održano je javno predstavljanje Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara te uspon na 1831 metara visok najviši vrh Hrvatske. U sklopu svojeg obraćanja ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i njegovi suradnici posebno su istaknuli ulogu Hrvatskog planinarskog saveza u vrednovanju, popularizaciji i očuvanju prirodnih vrijednosti Dinare.

Virtualna planinarska izložba

Virtualna planinarska izložba "Tri godišnjice" u Samoborskom muzeju (20.05.2020.)

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. 5. 2020. Samoborski muzej objavio je virtualnu izložbu "Tri godišnjice". Tom izložbom obilježava se 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjica rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja (12.05.2020.)

Planinska zveza Slovenije objavila je da je 11. svibnja 2020. preminuo Tone Škarja, vođa brojnih alpinističkih ekspedicija, gorski spašavatelj i počasni član PZS-a.

Google Search


hps.hr webWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.