Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

utorak, 01.10.2019.

Slika.Hrvatski planinarski savez od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućujemo zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Radi prikupljanja podataka na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Na vrhu obrasca nalazi se i pregledan kalendar za 2020. godinu, koji može poslužiti za lakše planiranje aktivnosti. Podaci koji pristignu do 20. listopada 2019. bit će objavljeni u zidnom kalendaru HPS-a. Kriterij za uvrštavanje u kalendar je da se akcija održava na području Hrvatske i da ima karakter pohoda, sleta, proslave, obljetnice (dan društva), izložbe ili sličnog planinarskog okupljanja.

Ujedno pozivamo sve planinarske udruge i planinare da kod izrade planova za 2020. godinu planiraju svoje sudjelovanje na središnjim planinarskim akcijama HPS-a, a to su Dani hrvatskih planinara 6. i 7. lipnja 2020. na Učki (domaćin: PD Opatija) i Tradicionalni pohod na Dinaru 13. lipnja 2020.

O mogućnostima nabavke zidnog kalendara HPS-a članstvo će biti obaviješteno po izlasku kalendara iz tiska putem weba, facebooka i službenih adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr.

Tijekom ljeta elektorničkom poštom upućeno je na adrese udruga članica HPS-a nekoliko poruka iz Ureda HPS-a s praktičnim informacijama. Ubuduće će se većina materijala slati posredstvom službene elektroničke pošte na domeni hps.hr te će predstavnici udruga propustiti važan dio informacija ako ne budu redovito pratili pretinac službene elektroničke pošte. Besplatne elektroničke adrese svih udruga članica HPS-a uvedene su u svrhu modernizacije rada i unaprjeđenja komunikacije između Hrvatskog planinarskog saveza i udruga članica HPS-a.

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Novo planinarsko sklonište Zlatko Prgin

Novo planinarsko sklonište Zlatko Prgin (30.09.2019.)

Hrvatski planinarski klub Sv. Mihovil iz Šibenika je na planini Dinari 28.09.2019. otvorio novo planinarsko sklonište "Zlatko Prgin". Sklonište će biti stalno otvoreno za sve planinare koji pohode Dinaru i njezin najviši hrvatski vrh Sinjal (1831m).

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.