Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Susret uprava PD Krka i PD Dubovac

srijeda, 09.10.2019.

Nastavno na održani redovni godišnji susret (17.–18. svibanj 2019. na Žumberku) vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije, a sa ciljem proširenja uspješne kontinuirane suradnje i na razinu osnovnih planinarskih udruga – društava, u Pl.kući “ Zvonimir Plevnik “ na Kalvariji sastali su se članovi Uprava Planinskog društva Krka iz Novog Mesta i Planinarskog društva Dubovac iz Karlovca.

Sudionici susreta

Tijekom gotovo 100 – godišnjeg postojanja društva brinu za razvoj planinarstva u Novom Mestu i Karlovcu.

Predsjednici društava, Tone Progar i Miro Palajsa uvodno su nazočne upoznali s organizacijom, radom i aktivnostima društava. Tijekom višesatnog druženja otvoreno je niz tema iz planinarstva, od održavanja planinarskih puteva, organizacije i pripreme izleta, škola, gospodarskih aktivnosti (Pl.dom pri Gospodični, Pl.kuća Vodice na Žumberku) i dr.

Zaključeno je da su brojne dodirne točke temelj buduće proaktivne suradnje, a ista će se konkretizirati već na slijedećem sastanku na Pl.domu pri Gospodični.

Gosti iz Slovenije su posjetili Stari grad Dubovac i Aqutiku - Slatkovodni akvarij.

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a (01.10.2019.)

Radi prikupljanja podataka za kalendar akcija HPS-a na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.