Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Tečaj za A vodiče na Platku, listopad 2019.

ponedjeljak, 21.10.2019.

Tijekom dva vikenda 12.-13. i 19.-20. listopada 2019. na Platku je u organizaciji Komisije za vodiče HPS-a održan tečaj za vodiče A standarda. Tečaju je pristupilo 30 kandidata iz HPD Međimurje Čakovec, PD Kamenjak Rijeka, PD Pinklec Sveta Nedjelja, PD Medvednica Zagreb, PD Pljusak Rijeka, PD Lisina Matulji, PD Strilež Crikvenica, HPD Bršljan Jankovac, PD Duga Rijeka, Riječki alpinistički klub, PD Opatija, PD Dubovac Karlovac, PD Aktivnatura Zagreb koji su uspješno odradili kompletan program.

Sudionici tečaja

Voditelj tečaja bio je vodič instruktor Alen Čančarević koji je uz svoj tim instruktora odradio tečaj prema dinamičkom planu i programu školovanja Komisije.

Uspješno su održana sva planirana predavanja kao i terenske vježbe kretanja i vođenja planinara, orijentacije na terenu, izrade rukohvata te izrada improviziranog bivka. Kandidatima se kroz praktični dio nastojalo prezentirati sa čim se sve vodič može susreti u stvarnosti i na što sve mora biti spreman.

U nedjelju 20. listopda nakon predavanja i završne vježbe uslijedila je podjela uvjerenja o završenom tečaju novim pripravnicima te je još jedan u nizu tečaja A standarda Komisije za vodiče HPS-a uspješno završen.

Instruktori na tečaju pored voditelja bili su: Anita Bistričić, Božidar Glad, Zoran Popovski, Zoran Bistričić iz SPV Rijeka, Saša Mačešić iz SPV Zagreb te kandidati za instruktora Davorka Prusić i David Jovanović iz SPV Istra i Željko Poljak iz SPV Varaždin. Kao dio tima također su sudjelovali: gorski spašavatelj Igor Petričić za temu osnove spašavanja te doktor Igor Iskra za temu i vježbu Prve pomoći.

Posebna zahvala svim instruktorima i suradnicima na odazivu za sudjelovanje u provedbi tečaja i na uloženom trudu u provedbi istoga kao i kandidatima koji su pokazali visoku motiviranost i suradnju.

Alen Čančarević, vodič instruktor

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.
Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2020.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2020. (18.11.2019.)

Iz tiska je izašao atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2020. godinu s odabranim fotografijama planinskih područja u Hrvatskoj. Uz slike planina i planinske prirode, u kalendaru je pregled svih važnijih akcija u sljedećoj godini.

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019.

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019. (08.11.2019.)

U ovom broju planinarimo po Karpatima, Kleku, Ugljanu, Pašmanu, Svilaji i feratama na Omiškoj Dinari i kanjonu Zrmanje.

Skupštine UIAA i EUMA

Skupštine UIAA i EUMA (07.11.2019.)

Od 31. listopada do 3. studenoga u Larnaki na Cipru održani su sastanci raznih tijela te godišnje skupštine Svjetske planinarske asocijacije (UIAA) i Europske unije planinarskih saveza (EUMA).

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.