Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Listopadski broj Hrvatskog planinara

utorak, 22.10.2019.

Slika.Velebitski Orlov kuk, zadranina Zlatka Galzine, krasi naslovnicu novog Hrvatskog planinara. Uvodni tekst, vukovarca Igora Mihelića, vodi nas na najudaljeniji hrvatski otok, Jabuku. Kristijan Čikor opisuje kako su čazmanski planinari organizirali uspon na Mjesec! U Kirgistan i Kazahstan, zemlje ponosnih ljudi, orlova i konja, idemo slijedeći korake Denisa Guština. Može se reći da je Ararat planinarima jedna od omiljenih destinacija. Njegovoj magiji nije odoljela niti sisčanka Edita Ciglenečki. Beskidi, planine južne Poljske su nam slabo poznate. Tim područjem prolazi vrlo popularna obilaznica duga 500 km koju je prošao i o njoj nam piše Peter Polić iz Kraljevice. Vrijedni Eduard Hemar donosi nam priču o najstarijem hrvatskom planinaru Branku Blaževiću. Ove i još nekoliko tema pročitajte u listopadskom broju Hrvatskog planinara.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koje izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 12 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih udruga. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

(Faruk Islamović)

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019.

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019. (08.11.2019.)

U ovom broju planinarimo po Karpatima, Kleku, Ugljanu, Pašmanu, Svilaji i feratama na Omiškoj Dinari i kanjonu Zrmanje.

Skupštine UIAA i EUMA

Skupštine UIAA i EUMA (07.11.2019.)

Od 31. listopada do 3. studenoga u Larnaki na Cipru održani su sastanci raznih tijela te godišnje skupštine Svjetske planinarske asocijacije (UIAA) i Europske unije planinarskih saveza (EUMA).

Državna nagrada Franjo Bučar predsjedniku HPS-a

Državna nagrada Franjo Bučar predsjedniku HPS-a (22.10.2019.)

Središnji državni ured za sport objavio je 18. 10. 2019. imena dobitnika državne nagrade za sport Franjo Bučar. Među nagrađenima je alpinist, putopisac, dugogodišnji glavni tajnik a sada predsjednik HPS-a Darko Berljak.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.