Vježba SPV Split, 10.2019.

srijeda, 23.10.2019.

Prema svom godišnjem planu Stanica planinarskih vodiča Split organizirala je dvodnevnu vježbu na Mosoru za vikend 05. - 06.10.2019. za vodiče A i D standarda.

Slika.

Prvi dan vježbe ponovili smo čvorove i vježbali izradu gelendera, sidrišta, sisteme za spuštanje i podizanje te abseil.

Isti dan, ubrzo nakon završetka vježbe, dobili smo poziv od planinarskog vodiča, a ujedno i člana GSS-a, koji je vodeći grupu planinara na Mosoru naišao na ozljeđenu osobu i hitno je trebao pomoć. Naši planinarski vodiči odmah su krenuli s nosilima prema njima i pomogli u transportu unesrećenog do doma. Srećom, ozljede nisu bile opasne po život i sve je završilo dobro.

Drugi dan vježbe popeli smo se i spustili po mosorskoj ferati.

Na ovoj vježbi su sudjelovala naša dva nova kandidata za vodiče instruktore Luka Čulina i Milan Karmelić. Oni su uz asistenciju instruktora Željka Arnautovića, vodili vježbu i pokazali izuzetno zalaganje, želju za znanjem i jako dobru komunikaciju s grupom što su vrline potrebne za dobrog instruktora.

Također smo ponosni na naše članove koji nisu ni trenutak dvojili u akciji spašavanja ozlijeđene osobe te koji su pokazali da su spremni i po znanju i po kondiciji da se nose s takvim situacijama. Tako se i na djelu pokazalo koliko su bitne vježbe vodiča jer su baš oni pokazali najviše spremnosti i znanja.

Sofija Nikolin

Pročelnica SPV Split

Slika 1 od 16.Slika 2 od 16.Slika 3 od 16.Slika 4 od 16.Slika 5 od 16.Slika 6 od 16.Slika 7 od 16.Slika 8 od 16.Slika 9 od 16.Slika 10 od 16.Slika 11 od 16.Slika 12 od 16.Slika 13 od 16.Slika 14 od 16.Slika 15 od 16.Slika 16 od 16.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.