Održana vježba SPV Zagorje na Kunagori

srijeda, 23.10.2019.

Prošlog vikenda, dana 19. i 20. listopada 2019. godine kod Planinarske kuće na Kunagori održane su dvodnevne radionica i vježbe planinarskih vodiča i pripravnika s područja djelovanja SPV Zagorje.

Slika.

Prvog dana se kroz prigodnu radionicu raspravljalo o izradi prigodnoga letka te kvalitetnoj i pravovremenoj najavi planiranoga planinarskog izleta s izradom izvješća o održanom izletu. Zanimljiviji dio je bio praktične prirode, od korištenja radio-uređaja prilikom međusobne komunikacije, predstavljanja vodiča grupi uz primjenu tehničke opreme, ponavljanje čvorova i izrada šumskog gelendera.

U nedjelju se nastavilo s vježbom prve pomoći, a kojom prilikom se kroz praktične primjere uvježbavao prilaz unesrećenom, pregled ozljeda od glave do pete, stavljanje osobe u bočni položaj, imobilizacijom te pružanje pomoći pri ozljedama. Nastavilo se s planinarskom orijentacijom, od određivanja svoje pozicije na terenu i karti, do pronalaženja najprihvatljivijeg puta za kretanje grupe.

Slika.

Rad s polaznicima u manjim grupama pokazao se uspješnim jer su svi sudionici mogli aktivno sudjelovati u uvježbavanju i stjecanju vještina iz područja planinarskog vođenja.

Zahvaljujemo se HPD Kunagora Pregrada na ustupljenom prostoru planinarskog doma, te vodičima instruktorima Stjepanu Posavec i Eugenu Zobaju na pružanju pomoći u provedbi vježbe.

SPV Zagorje

Slika 1 od 15.Slika 2 od 15.Slika 3 od 15.Slika 4 od 15.Slika 5 od 15.Slika 6 od 15.Slika 7 od 15.Slika 8 od 15.Slika 9 od 15.Slika 10 od 15.Slika 11 od 15.Slika 12 od 15.Slika 13 od 15.Slika 14 od 15.Slika 15 od 15.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.