Ispit za vodiče, Platak 10.2019.

utorak, 29.10.2019.

U subotu 26. listopada i nedjelju 27. listopada 2019. održan je ispiti za vodiče A standarda na području Platka. Ispitu je pristupilo 8 kandidata (2 iz SPV Istra, 3 iz SPV Rijeka, te 3 iz SPV Zagreb).

Slika.

Ispite je provela komisija u sastavu Stjepan Posavec (voditelj ispita), Eugen Zobaj (član) i Dražen Mlinarić (član). Na ispitivanju su bili prisutni i instruktorski kandidati: Dubravko Balent, Domagoj Potrebica, Siniša Vrbanić i David Jovanović.

Instruktorskim kandidatima ovo je ujedno bio i instruktorski ispit. Njihovu ispitnu komisiju sačinjavali su Alan Čaplar, Karoline Supina Vrabec i Anita Bistričić.

Ispit za vodiče A kategorije bio je organiziran na slijedeći način:

• U subotu ujutro je odrađena ispitna tura vođenja na kružnoj trasi Veliki pl. dom Platak – Mali pl. dom na Platku – M. Radeševo – Rimska vrata – V. Radeševo – Veliki pl. dom.

Kandidati su bili podijeljeni u dvije grupe, koje su uz pomoć karte trebale provesti instruktore zadanom trasom. Grupe su prolazile istom trasom, ali u različitim smjerovima. Kontrolirani su svi parametri potrebni kod vođenja (obraćanje skupini, komunikacija, vođenje, odmori, brojanje sudionika, kretanje cestom i sl. ), kao i snalaženje s kartom. Svaki od kandidata je na jednoj etapi bio glavni vodič, a na nekoliko drugih etapa pomoćni vodič.

• U subotu poslijepodne odrađen je ispitni poligon: orijentacija (ispitivač Stjepan Posavec), prva pomoć i spašavanje (ispitivač Eugen Zobaj), te korištenje opreme (čvorovi i rukohvat - ispitivač Dražen Mlinarić). Na poligonima provjeru znanja kanditata vršili su instruktorski kandidati pod nazorom ispitivača.

• U večernjim satima napravljen je pregled opreme (Stjepan Posavec i Dražen Mlinarić).

• U nedjelju ujutro odrađen je pismeni ispit u trajanju 2 sata nakon čega je uslijedio usmeni ispit.

• Nakon sastanka komisije koja je proanalizirala rezultate ispita, održan je sastanak sa svim kandidatima na kojem im je ukazano na greške koju su napravili na ispitu, te način kako ih ubuduće izbjeći.

Rezultati ispita: od 8 kandidata zadovoljila su 2 kandidata dok 3 kandidata nisu zadovoljila. Ostali kandidati upućeni su na popravak.

Ispit je završen u ranim poslijepodnevnim satima (16:00).

Voditelj ispita

Stjepan Posavec

Slika 1 od 13.Slika 2 od 13.Slika 3 od 13.Slika 4 od 13.Slika 5 od 13.Slika 6 od 13.Slika 7 od 13.Slika 8 od 13.Slika 9 od 13.Slika 10 od 13.Slika 11 od 13.Slika 12 od 13.Slika 13 od 13.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.