3. kolo SHS otvorenog prvenstva u lednom penjanju u Domžalama

ponedjeljak, 25.11.2019.

U subotu, 16. studenog 2019. godine, karavana za penjanje po ledu otputovala je na sjever, na posljednje od tri SHS otvorenog prvenstva u ledenom penjanju. Natjecanje, koje se održalo na atraktivnom penjačkom zidu u Domžalama, organizirala je alpska sekcija PD Domžale, a finalno natjecanje ovogodišnjeg otvorenog SHS kupa u ledenom penjanju vodili su veliki ljubitelji penjačkog sporta Jasna i Andrej Pečjak. Smjer je postavio hrvatski reprezentativac, trener i sudac penjanja na ledu, Mario Musulin, koji se zbog ozljede nije mogao natjecati u ovogodišnjem natjecanju. Ocjenjivački tim činili su Branko i Breda Ivanek (AO APD Kozjak) i Danijela Babović iz Srbije.

Natjecanje je još jednom bilo rekordno, na njemu je sudjelovalo čak 10 natjecatelja i 18 natjecatelja iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Mario Musulin je pripremio 5 kvalifikacijskih smjerova koje su natjecatelji morali popeti redoslijedom s desna na lijevo. Za svaki su imali 2 minute. Tijekom uspona pružen im je dvominutni odmor nakon čega je uslijedio ponovni ulazak u novi, susjedni smjer.

Najboljih 6 žena i 8 muškaraca natjecalo se u finalu, koje je bilo složeno preko cijele dužine stijene te je i završilo prolaskom preko glomazne ljuljajuće lopte. lopta (originalni proizvod alpinista Vinka Maleša) i dugačak pokret do posljednje, drvene imitacije ledene svijeće.

Na pobjedničkoj pozornici ponovo su dominirale žene, prva je bila Maja Šuštar (AO Domžale), druga Katja Brunec (AO Kranj), treća Nadja Korinšek (AO Trbovlje).

Kod muškaraca pobijedio je Nace Grgorinić (AO Kranj), drugi je bio Jaka Hrast (AO Domžale), a treći Milan Makojević iz Srbije.

Natjecanje u Domžalama omogućili su: Planinarski savez Slovenije, Planinarski savez Domžale, Institut Metron i Kibuba.

Iako je SHS prvenstvo za penjanje na ledu završeo, sezona se jedva otvorila za najuspješnije natjecatelje. Europski kup za penjanje na ledu započet će sljedećeg vikenda:

23. studenog 20198 .: Berne (Švicarska)

30. studenog 2019.: Brno (Češka)

7. prosinca 2019: Žilina (Slovačka)

29. veljače 2019. Oulu (Finska)

Natjecanja u Svjetskom kupu u ledenom penjanju održat će se u veljači u Denveru (21. i 23. veljače). Ostale tri utakmice ugostit će grad Changchun (Kina), Saas-Fee (Švicarska) i Cheongsong (Južna Koreja).

Ukupni državni poredak:

1.Nataša Petrin

2.Suzana Antolin

3.Marta Zelenika

1.Marko Petrunić

2.Marko Bejuk

3.Ivica Šturlan

Autor: Mario Musulin

Foto: Ivana Mijić

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.