Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Nove članske iskaznice i markice HPS-a

četvrtak, 28.11.2019.

Slika.Prema odluci Izvršnog odbora HPS-a donesenoj 16. rujna 2019. promijenjen je format, izgled, i sadržaj članske iskaznice HPS-a. Nove članske iskaznice izrađene su u formi standardizirane ID plastične kartice s poljima za upisivanje osnovnih članskih podataka (ime, prezime, OIB, naziv i sjedište udruge). Promjenom formata članstvo dobiva iskaznice koje su praktičnije za nošenje zajedno s drugim iskaznicama takvog formata, a ujedno iskaznice koje su jednostavnije za ispunjavanje administratorima/blagajnicima koji u planinarskim udrugama primaju uplate članarine. Uz novu člansku iskaznicu potrebno je predočiti važeći osobni identifikacijski dokument.

Slika.Članske markice od ove godine tiskane su u formi samoljepljivih naljepnica sa zaštitnim elementom. Cijene članskih markica su iste kao i u 2019. godini (djeca i mladež – zelene markice 20 kn, umirovljenici – crvene markice 20 kn, seniori – plave markice 35 kn, sportski penjači – žute markice 70 kn). Članska markica vrijedi za tekuću godinu koja je otisnuta na markici. Valjanost članske markice prestaje 31. prosinca.

Sve planinarske udruge primile su u pretinac elektroničke pošte na domeni hps.hr podrobnije informacije i upute o naručivanju i primjeni novih članskih iskaznica i markica HPS-a pa upućujemo odgovorne osobe planinarskih udruga da prate službenu elektroničku poštu.

Članske iskaznice zamjenjivat će se postupno. Dosadašnje kartonske članske iskaznice mogu se koristiti do ispunjenja svih polja za članske markice, a najduže do kraja 2024. godine. Udruge koje imaju nepotrošenih kartonskih članskih iskaznica takve iskaznice izdavat će do isteka svojih zaliha, a pri novoj narudžbi dobit će nove iskaznice. Ured HPS-a neće zamjenjivati “stare” kartonske članske iskaznice za nove.

Udruge koje to žele, mogu dodatno naručiti plastični etui za članske iskaznice (2 kn).

Također, udruge koje to žele, mogu za prikupljanje članskih podataka koristiti članski obrazac (pristupnicu). Članski obrazac dostupan je na poleđini ovog lista i na web-stranici HPS-a: Članski materijal HPS-a.

Članske iskaznice i markice za 2020. godinu dostupne su za naručivanje osnovnim planinarskim udrugama (društvima i klubovima) u Uredu HPS-a od 19. studenoga 2019. Nove članske iskaznice i markice mogu naručivati udruge koje su podmirile sve dospjele račune za ranije izdani članski materijal. Udruge kojima je ostalo nepotrošenih članskih markica za 2019. mogu višak članskih markica vratiti u Ured HPS-a najkasnije do 15. siječnja 2020. U Uredu HPS-a mogu se također naručiti planinarske knjige, zemljovidi i kalendari za 2020. godinu (ured.hps@hps.hr).

U pripremi članskih iskaznica razmatrana je opcija da se članski podaci vode putem centralne evidencije članstva, da se podaci na članskoj iskaznici ispisuju računalno i iskaznice šalju poštom na adresu svakog korisnika, no utvrđeno je da bi takav model tražio znatno poskupljenje članske iskaznice i članske markice (za najmanje 15 kuna po osobi) te posebnu edukaciju i podršku osobama koje obavljaju administrativne poslove sa članstvom u planinarskim udrugama. Izvršni odbor HPS-a pokrenuo je međutim inicijativu da se izradi aplikacija za evidentiranje članstva te da se ona ponudi udrugama za obradu članskih podataka. S tako uhodanim i funkcionalnim informatičkim sustavom otvorit će se mogućnosti za druge vrste rješenja oko izrade i distribucije članskih iskaznica.

Slika.

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini (16.01.2020.)

Izvršni odbor HPS-a, odlukom donesenom na sjednici IO HPS-a 13. siječnja 2020., raspisuje natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini.

Siječanjski broj Hrvatskog planinara

Siječanjski broj Hrvatskog planinara (14.01.2020.)

Neke od tema iz siječanjskog broja Hrvatskog planinara: osvrt na rad HPS-a u 2019., godišnje nagrade HPS-a, planinarimo po Vinici, Martinščaku, Moslavačkoj gori, japanskom vulkanu Fuji i austrijskom Medvjeđem klancu.

3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije

3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije (13.01.2020.)

Dana 06.01.2020. u organizaciji PD "Djed" iz Hrvatske Kostajnice održan je 3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije Ledererovom stazom koji je okupio 130 planinara.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.