Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

HOA i HPS promovirali 25 novih trenera sportskog penjanja

utorak, 03.12.2019.

Nakon stručnog osposobljavanja u projektu Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), druga generacija trenera sportskog penjanja primila je u petak 29. studenoga zaslužene diplome i prigodne darove na svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton. Prvom naraštaju od 23 polaznika pridružilo se tako 25 novoosposobljenih trenera. Među njima je 11 žena, a taj podatak je u skladu s težnjama Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za uspostavom potpune spolne ravnopravnosti u pogledu zastupljenosti muškaraca i žena u olimpijskim programima.

Upravo taj podatak istaknuo je i ravnatelj HOA-e Saša Ceraj, dodavši da je cilj stručnog osposobljavanja primjena stečenih znanja i vještina u praksi kako bi sportsko penjanje u Hrvatskoj doživjelo novi zamah. Podsjetimo, veliko priznanje ovaj je atraktivni sport doživio i nedavnim ulaskom u obitelj olimpijskih sportova. Na tom tragu bila su i obraćanja glavnog tajnika HPS-a Alana Čaplara, kao i izaslanika središnjeg državnog ureda za šport Branka Radičevića, a koordinator programa osposobljavanja Nenad Jović zahvalio je Nacionalnom parku Paklenica na ustupljenoj infrastrukturi za praktično osposobljavanje polaznika.

Potom su ravnatelj Ceraj i članovi Upravnog Vijeća Hrvatske olimpijske akademije Jasenka Wolf-Cvitak i Marijan Klanac uručili uvjerenja o stečenoj izobrazbi drugoj generaciji trenera sportskog penjanja. U trenerski status promovirani su: Sunčica Hrašćanec, Ana Sušić, Enna Peroš, Lucija Jedrejčić, Tomislav Rajčević, Ivana Hajdinić, Dolores Hribar, Ivan Ljubičić, Marko Perković, Irena Naranđa, Andrija Ljubičić, Zoran Bartolić, Borna Čujić, Gorana Škare, Krešimir Radeljić, Bojan Petrunić, Maja Bubalo, Vanja Ilisić, Marjan Lonjak, Neven Kmetić, Tamara Vuković, Luka Kivela, Filip Zec, Roni Nikolić i Tomislav Mor. Posebne zahvalnice za uspješnu realizaciju projekta osposobljavanja trenera uručene su koordinatoru Nenadu Joviću i predavaču Tomislavu Šprohu.

S ukupno 48 novih trenera, od 2016. godine kada je ideja o stručnom osposoljavanju kadrova krenula u realizaciju, sportsko penjanje u Hrvatskoj doživjelo je velik uzlet.

Slika.

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini (16.01.2020.)

Izvršni odbor HPS-a, odlukom donesenom na sjednici IO HPS-a 13. siječnja 2020., raspisuje natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini.

Siječanjski broj Hrvatskog planinara

Siječanjski broj Hrvatskog planinara (14.01.2020.)

Neke od tema iz siječanjskog broja Hrvatskog planinara: osvrt na rad HPS-a u 2019., godišnje nagrade HPS-a, planinarimo po Vinici, Martinščaku, Moslavačkoj gori, japanskom vulkanu Fuji i austrijskom Medvjeđem klancu.

3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije

3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije (13.01.2020.)

Dana 06.01.2020. u organizaciji PD "Djed" iz Hrvatske Kostajnice održan je 3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije Ledererovom stazom koji je okupio 130 planinara.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.