Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Sastanak, predavanje, radionica u Otočcu

petak, 20.12.2019.

U utorak 17. prosinca 2019. instruktori planinskog skijanja Pezer i Vuković su na poziv PD Gromovača u prostorijama DVD Otočac održali predavanje i radionicu s ciljem pomocije planinskog skijanja te pomaganja tamošnjeg planinarskog društva da razvije ovu djelatnost.

Kroz predavanje predstavljeno je planinsko skijanje, pojašnjeno je kako je ono organizirano u sklopu Saveza te sustav školovanja i naziva o kojima brine KPS. Tijekom radionice prošlo se na praktičan način kroz svu opremu koja se koristi za planinarenje na skijama te odgovaralo na pitanja a zatim se razgovaralo o perspektivama da se u PD Gromovača osnuje sekcija za planinsko skijanje.

Smješten tik pod padinama Velebita, Otočac ima odličnu poziciju za izlete na skijama. Tamošnji planinari su pokazali popriličan interes, imaju solidno skijaško iskustvo i vjerojatno je samo pitanje vremena kada će spojiti ove dvije aktivnosti, planinarenje i skijanje, u jednu.

Kao dodatni poticaj možda će im poslužiti planirana akcija Skijama po Hrvatskoj koja će se ove godine održati po prvi puta, na poticaj turno skijaške sekcije PD Paklenica, s ciljem promocije skijaških mogućnosti u domaćim planinama. Ovisno o uvjetima, u veljači 2020. biti će organiziran uspon na Zavižan i nadamo se da će nam se već tada priključiti poneki član PD Gromovača iz Otočca.

Jedna od glavnih zadaća KPS je razvijati i podržavati planinsko skijanje u planinarskim društvima. Komisija kroz ovakve aktivnosti želi promovirati planinsko skijanje, pomoći članovima koji su zainteresirani ali sami ne mogu započeti s radom, potaknuti društva da osnuju sekcije ili odsjeke te kadrovski podržati njihove edukacijske aktivnosti i osposobljavanja u području planinskog skijanja. Ovim putem pozivamo sva zainteresirana društva na suradnju.

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini (16.01.2020.)

Izvršni odbor HPS-a, odlukom donesenom na sjednici IO HPS-a 13. siječnja 2020., raspisuje natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2020. godini.

Siječanjski broj Hrvatskog planinara

Siječanjski broj Hrvatskog planinara (14.01.2020.)

Neke od tema iz siječanjskog broja Hrvatskog planinara: osvrt na rad HPS-a u 2019., godišnje nagrade HPS-a, planinarimo po Vinici, Martinščaku, Moslavačkoj gori, japanskom vulkanu Fuji i austrijskom Medvjeđem klancu.

3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije

3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije (13.01.2020.)

Dana 06.01.2020. u organizaciji PD "Djed" iz Hrvatske Kostajnice održan je 3. susret planinara Sisačko-moslavačke županije Ledererovom stazom koji je okupio 130 planinara.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.