Sastanak, predavanje, radionica u Otočcu

petak, 20.12.2019.

U utorak 17. prosinca 2019. instruktori planinskog skijanja Pezer i Vuković su na poziv PD Gromovača u prostorijama DVD Otočac održali predavanje i radionicu s ciljem pomocije planinskog skijanja te pomaganja tamošnjeg planinarskog društva da razvije ovu djelatnost.

Kroz predavanje predstavljeno je planinsko skijanje, pojašnjeno je kako je ono organizirano u sklopu Saveza te sustav školovanja i naziva o kojima brine KPS. Tijekom radionice prošlo se na praktičan način kroz svu opremu koja se koristi za planinarenje na skijama te odgovaralo na pitanja a zatim se razgovaralo o perspektivama da se u PD Gromovača osnuje sekcija za planinsko skijanje.

Smješten tik pod padinama Velebita, Otočac ima odličnu poziciju za izlete na skijama. Tamošnji planinari su pokazali popriličan interes, imaju solidno skijaško iskustvo i vjerojatno je samo pitanje vremena kada će spojiti ove dvije aktivnosti, planinarenje i skijanje, u jednu.

Kao dodatni poticaj možda će im poslužiti planirana akcija Skijama po Hrvatskoj koja će se ove godine održati po prvi puta, na poticaj turno skijaške sekcije PD Paklenica, s ciljem promocije skijaških mogućnosti u domaćim planinama. Ovisno o uvjetima, u veljači 2020. biti će organiziran uspon na Zavižan i nadamo se da će nam se već tada priključiti poneki član PD Gromovača iz Otočca.

Jedna od glavnih zadaća KPS je razvijati i podržavati planinsko skijanje u planinarskim društvima. Komisija kroz ovakve aktivnosti želi promovirati planinsko skijanje, pomoći članovima koji su zainteresirani ali sami ne mogu započeti s radom, potaknuti društva da osnuju sekcije ili odsjeke te kadrovski podržati njihove edukacijske aktivnosti i osposobljavanja u području planinskog skijanja. Ovim putem pozivamo sva zainteresirana društva na suradnju.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.