Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

8. Noćni uspon na Ivančicu

srijeda, 08.01.2020.

Tradicionalno prvi događaj u Novoj godini, za HPD Ivančica, je Noćni uspon na Ivančicu, a ovogodišnje osmo izdanje okupilo je dvjestotinjak zaljubljenika u našu predivnu Ivančicu.

Slika.

Vremenski uvjeti bili su idealni, bez značajnog vjetra i padalina, a temperatura oko 0 stupnjeva Celzijusa.

Pokret prema vrhu i krajnjem cilju Pasarićevom domu bio je u planiranih 17 sati s parkirališta Repikovec pa duž staze Pionir.

Približavajući se vrhu, iznenađenje! Nagrađeni smo s pravim pahuljama snijega koje su ‘podigle’ raspoloženje i stvorile poseban ugođaj dok su se iza nas otvorili vidici i panorama na grad Ivanec i okolicu.

Uslijedilo je veselo druženje u Pasarićevom domu, a brojnom društvu pridružio se i velik broj planinara koje smo zatekli prilikom dolaska u dom.

U 22 sata dio planinara krenuo je organizirano prema polaznoj točki spuštajući se stazom Konj, dok je dio sudionika pohoda odlučio besplatno prespavati u domu.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim sudionicima koji su se odazvali na pohod i tako doprinjeli održavanju tradicije kojom se ponosimo. Vjerujemo u još veći odaziv planinara i ljubitelja prirode dogodine, a mi ćemo se kao i uvijek potruditi opravdati vaše povjerenje.

Tekst: Ivica Bajsić

Slike: Vjekoslav Hrman
Ivan Borovečki
Ivica Bajsić

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.
Izložba Hrabrost je ženskog roda

Izložba Hrabrost je ženskog roda (24.02.2020.)

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020, od 06.03.2020. do 20.03.2020. bit će otvorena izložba 'Korajža je ženskega spola' - 'Hrabrost je ženskog roda', uz dodatak 'Hrvatski ženski alpinizam'. Izložba je posvećena najuspjelijim alpinisticama Planinske zveze Slovenije (PZS). U suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS) bit će ispričana i priča o razvoju hrvatskog ženskog alpinizma koji je na svjetskoj alpinističkoj sceni imao značajnog uspjeha.

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u (22.02.2020.)

U Domu HPS-a u Zagrebu 22. veljače održani su sastanak članova Izvršnog odbora s pročelnicima komisija HPS-a i interdisciplinarno savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u.

Hrvatski planinar za veljaču 2020.

Hrvatski planinar za veljaču 2020. (13.02.2020.)

Iz tiska je izašao novi broj Hrvatskog planinara iz kojeg izdvajamo: Bryce Canyon u američkoj državi Utah, vrh Tateyama u Japanu, prisjećamo se predsjednika PSH Mirka Prebega i velikog planinara Stanka Gilića.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.