Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Ispit za vodiče B standarda 22. i 23. veljače 2020.

petak, 10.01.2020.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a 22. i 23. veljače 2020. organizira ispit za vodiče B standarda. Ispit se provodi po Programu školovanja vodiča na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je vodičima koji su uspješno završili Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard).

Prijava

Prijave se primaju putem on-line prijavnice. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pristupanje ispitu prema redoslijedu prijave.

Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu vodici@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda izvedene nakon završenog tečaja ali ne duže od posljednje tri godine.

Troškovi

Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskoj kući. Noćenje u planinarskoj kući obavezno je za sve sudionike ispita.

Početak ispita

Ispit će se provoditi na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije odlučivat će voditelj ispita neposredno pred ispit na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj ispita će prijavljene kandidate pravovremeno obavješćivati o mjestu i vremenu početka ispita.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega termin održavanja ispita se može promijeniti.

Kontakt:

Komisija za vodiče HPS-a, vodici@hps.hr

Voditelj ispita: Eugen Zobaj

Izložba Hrabrost je ženskog roda

Izložba Hrabrost je ženskog roda (24.02.2020.)

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020, od 06.03.2020. do 20.03.2020. bit će otvorena izložba 'Korajža je ženskega spola' - 'Hrabrost je ženskog roda', uz dodatak 'Hrvatski ženski alpinizam'. Izložba je posvećena najuspjelijim alpinisticama Planinske zveze Slovenije (PZS). U suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS) bit će ispričana i priča o razvoju hrvatskog ženskog alpinizma koji je na svjetskoj alpinističkoj sceni imao značajnog uspjeha.

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u (22.02.2020.)

U Domu HPS-a u Zagrebu 22. veljače održani su sastanak članova Izvršnog odbora s pročelnicima komisija HPS-a i interdisciplinarno savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u.

Hrvatski planinar za veljaču 2020.

Hrvatski planinar za veljaču 2020. (13.02.2020.)

Iz tiska je izašao novi broj Hrvatskog planinara iz kojeg izdvajamo: Bryce Canyon u američkoj državi Utah, vrh Tateyama u Japanu, prisjećamo se predsjednika PSH Mirka Prebega i velikog planinara Stanka Gilića.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.