Ispit za vodiče B standarda 22. i 23. veljače 2020.

petak, 10.01.2020.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a 22. i 23. veljače 2020. organizira ispit za vodiče B standarda. Ispit se provodi po Programu školovanja vodiča na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je vodičima koji su uspješno završili Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard).

Prijava

Prijave se primaju putem on-line prijavnice. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pristupanje ispitu prema redoslijedu prijave.

Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu vodici@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda izvedene nakon završenog tečaja ali ne duže od posljednje tri godine.

Troškovi

Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskoj kući. Noćenje u planinarskoj kući obavezno je za sve sudionike ispita.

Početak ispita

Ispit će se provoditi na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije odlučivat će voditelj ispita neposredno pred ispit na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj ispita će prijavljene kandidate pravovremeno obavješćivati o mjestu i vremenu početka ispita.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega termin održavanja ispita se može promijeniti.

Kontakt:

Komisija za vodiče HPS-a, vodici@hps.hr

Voditelj ispita: Eugen Zobaj

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.