Ispit za vodiče B standarda 22. i 23. veljače 2020.

petak, 10.01.2020.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a 22. i 23. veljače 2020. organizira ispit za vodiče B standarda. Ispit se provodi po Programu školovanja vodiča na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je vodičima koji su uspješno završili Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard).

Prijava

Prijave se primaju putem on-line prijavnice. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pristupanje ispitu prema redoslijedu prijave.

Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu vodici@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda izvedene nakon završenog tečaja ali ne duže od posljednje tri godine.

Troškovi

Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskoj kući. Noćenje u planinarskoj kući obavezno je za sve sudionike ispita.

Početak ispita

Ispit će se provoditi na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije odlučivat će voditelj ispita neposredno pred ispit na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj ispita će prijavljene kandidate pravovremeno obavješćivati o mjestu i vremenu početka ispita.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega termin održavanja ispita se može promijeniti.

Kontakt:

Komisija za vodiče HPS-a, vodici@hps.hr

Voditelj ispita: Eugen Zobaj

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.