Natječaj za dodjelu novčanih sredstava za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata

utorak, 06.03.2012.

Odlukom Glavnog odbora od 25.veljače 2012. godine, Hrvatski planinarski savez raspisuje natječaj svojim članicama za dodjelu novčanih sredstava za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata.

Uvjeti za kandidaturu u natječaju su:

- Nepostojanje dugovanja planinarskog društva (kluba) prema HPS-u po završnom računu za 2011. godinu, a u slučaju dodjele – da tog trenutka nema novih dugovanja prema HPS-u u 2012. godini.

- Aktivna suradnja društva (kluba) s Komisijom za gospodarstvo HPS-a i da je na objektu postavljena jedinstvena natpisna ploča koju je izradio HPS.

Uz prijavu za natječaj potrebno je priložiti:

- presliku police osiguranja objekta za koji se kandidira (ako ima)

- presliku uredne isprave o vlasničkim odnosima objekta za koji se kandidira ili presliku najmanje petogodišnjeg ugovora o zakupu objekta s vlasnikom, a u slučaju da navedeno ne posjedujete, izjavu s detaljnim objašnjenjem razloga

- sažeti elaborat o potrebnim radovima na objektu

- izjavu o sufinanciranju društva (kluba) u ostalom dijelu troškova obnove, održavanja ili izgradnje, zatim da će društvo (klub) na vrijeme pribaviti najpovoljniji predračun za građevinski ili ostali potreban materijal koji će platiti HPS, a da društvo (klub) preuzima obvezu da najkasnije za sedam dana od plaćanja predračuna na adresu HPS-a stigne i račun; da će društvo (klub) uključiti člana Komisije za gospodarstvo HPS-a u radnu skupinu ili povjerenstvo pri planinarskom društvu (klubu) za obavljanje planiranih radova, odnosno da će uvažavati stručno mišljenje tog člana o opravdanosti pojedinih stavki pri ulaganju u objekt; da se društvo (klub) odriče odobrenih sredstava ako ih ne iskoristi do kraja mjeseca rujna ove godine i da će obavezno najkasnije mjesec dana nakon obavljenih radova o tome detaljno u pisanom obliku izvjestiti HPS.

Rok za slanje kandidatura u natječaju je 30. travnja 2012. godine; ista se šalje preporučenom poštom na Hrvatski planinarski savez (za natječaj Komisije za gospodarstvo HPS-a), Kozarčeva 22, 10000 Zagreb.

Odluku o raspodjeli navedenih novčanih sredstava donijeti će Izvršni odbor HPS-a na prijedlog Komisije za gospodarstvo. O odluci će biti obavješteni svi sudionici natječaja do 31. svibnja 2012.godine, a objavit će se i u časopisu "Hrvatski planinar". Novčana sredstva bit će na raspolaganju od 1. lipnja 2012. godine.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez