Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Zimski uspon na Viševicu 2020.

utorak, 21.01.2020.

Tradicionalni 26. Zimski uspon na Viševicu održan je 19.01.2020. godine.

Slika.

Usprkos najavama loševremenske prognoze ('obilan snijeg') PD Strilež je svoju zadaću uređivanja i osiguranja staze u potpunosti izvršilo te su obavještena sva prijavljena društva da će se pohod obaviti prema dogovorenom redu i programu.

Prema evidenciji, na stazu dugu 5 i pol kilometara koja vodi od Vagabundine kolibe (864 mnm) do vrha Viševice (1428 mnm) krenulo je preko 260 planinara iz 19 planinarskih društava.

Pod udarima jake bure, po klizavom tlu prekrivenim sleđenim lišćem i ledenom korom snijega svi planinari su bili uspješni u svojem naumu da se popnu na Viševicu. Iako je u raspisu navedena obavezna oprema za zasnježene i ledene terene, tek su rijetki na noge stavili mini dereze ili žabice i time si spriječili klizanje.

Nakon uspona, povratak je bio predviđen istim putem iako je dio planinara svoje spuštanje produžilo preko ledenog Strileža.

Dio sudionika pohoda, kojima je uspon na Viševicu bio prevelik, svoj dio planinarenja obavili su usponom na obližnji Zagradsko vrh (1187 mnm) na kojem nije bilo snijega.

PLaninarska društva koja su sudjelovala na usponu: PD Bakar, PD Strilež, HPD Garjevica, HPD Petehovac, PD Obruč, PD Špičunak, HPD Bijele stijene, PD Opatija, PS Bazovica, PD Kamenjak, PD Pljusak, HPD HP i HT Učka, PD Duga, PD Tuhobić, PD Montero, HPD Japetić, HPD Planik, PD Eericsson Nikola Tesla, HPD Zagreb-Matica

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.