Održani speleološki ispiti Zagreb 2020.

srijeda, 29.01.2020.

Aida Barišić, KS HPS Foto: Marjan Prpić, Damir Basara i Aida Barišić

Zajednička fotografija novih speleologa i instruktora

U prostorijama HGSS Stanice Zagreb, Bliznec b.b. 25. siječnja 2020. godine su održani speleološki ispiti Komisije za speleologiju HPS za speleološki naziv Instruktor speleologije i Speleolog. Domaćini ispita bili su članovi SO HPD Željezničar iz Zagreba.

Ispitnu komisiju su sačinjavali instruktori speleologije Ana Bakšić, Aida Barišić, Teo Barišić, Damir Basara, Vlado Božić, Josip Dadić, Damir Janton, Marko Rakovac; kandidatkinja za instruktora speleologije Vinka Dubovečak, kao i Luka Havliček, gorski spašavatelj.

Nova instruktorica speleologije je Vinka Dubovečak (SU „Kraševski zviri“, značka instruktor br. 128) sa instruktorskim radom „Računalna obrada speleološkog nacrta u programu CorelDRAW“.

Od šest prijavljenih kandidata za naziv Speleolog, pet je pristupilo ispitu a četiri kandidata su uspješno položilo ispit i stekli naziv Speleolog, dok jedan kandidat koji je pokazao solidno znanje na ispitu, ima odradu pojedinih ispitnih tema nakon kojih će steći naziv Speleolog.

Novi Speleolozi su Nicola Rossi (SO HPD Željezničar, značka speleolog br. 262), Lea Ovčarić (SO HPD Željezničar, značka speleolog br. 263), Zrinka Matić (SO HPD Željezničar, značka speleolog br. 264) i Darko Rubić (SK Ozren Lukić, značka speleolog br. 265).

Novim speleolozima i instruktorici, KS je uručila prigodne poklone – udžbenik Speleologija II, knjigu Lukina jama te speleološke priručnike kao i postere speleoloških objekata. Nakon svečanog dijela nastavljeno je zajedničko druženje.

Čestitke novim Speleolozima i Instruktorima speleologije te puno uspjeha u daljnjem radu!

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.