Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142





OSI na Riječkim Nevidljivim granicama

utorak, 25.02.2020.

Izložba Nevidljive granice pretprogram je izložbe Granice – između reda i kaosa, središnjeg događanja Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka u programu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Izložba je dio projekta Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće koje funkcionira kao model sudioničkog upravljanja. Projekt provodi Pomorsko i povijesni muzej Hrvatskog primorja uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda te u suradnji s pet partnera –Udrugom Žmergo, Kreativnim kolektivom Kombinat, Centrom za poticanje darovitosti, Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije te Maticom umirovljenika Grada Rijeke.

Glavna tema izložbe su granice, stoga je svaka od ovih udruga pokušala ukazati na probleme s kojima se njihovi članovi susreću. Na izložbi su predstavljene skulpture člana Radne skupine za OSI Emila Mandarića. Emil je predsjednik Udruge slijepih Primorsko-goranske županije, a zaslužan je i za predstavljanje rada naše skupine riječkoj javnosti. Pored njegovih skulptura, prikazane su fotografije sa uspona koje je ova Radna skupina izvela proteklu godinu. Zahvaljujem se riječkom muzeju što je prepoznao naš rad i uvrstio nas u izložbu.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.
Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web













Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.