Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Žene u planini, 2020 - PD Kamenjak

utorak, 03.03.2020.

Slika.

Tradicionalni pohod PD Kamenjak "Žene u planinu" svake godine održava se početkom ožujka uvijek na nekom drugom zanimljivom planinarskom dijelu Primorsko-goranske županije. Ovogodišnji, 39. po redu pohod bio je planiran na ruti Klana - Veliko Židovje - Kičej - Podkilavac. Međutim, zbog jake cjelodnevne kiše u nedjelju 1.3.2020. aktiviran je "plan B" pa se planinarilo skraćenom rutom - do vrha Veliko Židovje (nova kontrolna točka obnovljene Riječke planinarske obilaznice) i nazad u Klanu. Planinari su tako imali priliku premijerno udariti žig koji je na vrh postavljen svega dva dana prije pohoda!

Pohodu se unatoč jakoj kiši odazvalo preko 70 planinara, pri čemu su brojčano prednjačili gosti iz HPD Željezničar, Zagreb i HPD Zagreb-Matica. Pohod je pripremio Žarko Fištrek a na stazi mu je pomagao Boris Kurilić.

Početno okupljanje dogovoreno je u središtu Klane kod kafića Škulja. Tamo se na prostranoj natkrivenoj terasi cijela ekipa pripremila za pohod, uz prigodnu kapljicu i kolačić. Slijedilo je veselo šljapkanje kroz blato i lokve do vrha Veliko Židovje i povratak istim putem nazad do Škulje. Zatim su svi sudionici pohoda autobusima otišli do Dražica na Grobniku, kamo su trebali stići pješice (da nije bilo te jake kiše). U dvorani Doma kulture organiziran je ručak, druženje, podjela priznanja društvima i pojedincima.

Domaćini iz PD Kamenjak svečano su obećali da dogodine pripremaju pohod bez kiše...

Više slika možete pogledati u galeriji slika PD Kamenjaka.

tekst: Boris Kurilić, PD Kamenjak

foto: Mladen Stanković, HPD Željezničar, Zagreb

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.
Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.