Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Po starim gradovima Ivančice 2020

srijeda, 04.03.2020.

Usprkos lošoj vremenskoj prognozi, u nedjelju 01.03.2020., okupilo se 50 najhrabrijih planinara i planinarki iz 8 planinarskih društva: HPD Gradina Konjščina, PD Strahinjčica Krapina, HPD Cesargrad Klanjec, HPD Belecgrad Belec, HPD Zagreb-Matica, HPD Bilogora Bjelovar, HPD Milengrad Budinščina i domačin HPD Oštrc Zlatar.

Slika.

Okupljanje svih sudionika je bilo kod pl.kuće na Grebengradu do 9 h, kada je pohod i započeo.

Na samom startu domaćin je pripremio okrijepu za zagrijavanje, te je nakon pozdravnog govora predsjednika HPD Oštrc Zlatar, Ivice Hanžeka, krenula prva dionica planinarskog puta „Po starim gradovima“ Ivančice.

Do starog grada Grebengrada stiglo se za 20 min., nakon razgledavanja i popunjavanja dnevnika pl.puta sa žigovima uputili smo se preko Velikog Lubenjaka prema Pustoj Beli. Nakon 1 h i 45 min. laganog hoda stigli smo do starog grada Pusta Bela, uslijedilo je uzimanje žigova i lagani odmor. Dalje smo nastavili spuštanjem do izvora Belski dol, gdje je domaćin pripremio tekuću okrijepu i osvježenje. Tu smo se zadržali 45 min. te krenuli dalje do planinarske kuće Lujčekova hiža na Pokojcu, za što nam je trebalo 1 h laganog hoda, gdje je dalje uslijedilo druženje svih sudionika.

Svi sudionici bili su oduševljeni stazom i starim gradovima kao i organizacijom. Inače planinarski put PSGI je u 2019. g. obnovljen sa postavljenim novim žigovima na svim starim gradovima (Grebengrad, Pusta Bela, Milengrad, Belecgrad, Oštrcgrad, Pusti Lobor) i obnovljen je dio markacija.

Izlet je u potpunosti ostvaren prema planu i programu te je protekao bez problema zahvaljujući i našim vodičima Ivanu Lončaru i Ivici Hanžeku.

Svi sudionici bili su disciplinirani i društveni s pravim planinarskim štimungom.

Sveukupno je prohodano 11,4 km, 3h i 30 min. laganog hoda.

Ivica Hanžek

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.