Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Informacija JU NP Risnjak o Schlosserovom domu na Risnjaku

subota, 14.03.2020.

Planinarski dom Schlosserov dom jedan je od najpopularnijih i najslikovitijih planinarskih objekata u Hrvatskoj. Nalazi se na sedlu između vrhova Velikog i južnog Malog Risnjaka, na Schlosserovoj livadi. Nazvan je po dr. Josipu Schlosseru Klekovskom, prvom predsjedniku HPD-a i osnivaču hrvatske botanike. U prizemlju doma su kuhinja, prostorija dežurnog, sanitarni čvor i prostrana blagovaonica, na katu sobe s krevetima i u potkrovlju skupna spavaonica. Nekadašnja zimska soba je zatvorena i više se ne koristi. Dom je stalno otvoren tijekom ljetne sezone, a zimi je zatvoren. Domom je vlasništvo Republike Hrvatske, a njime upravlja Javna ustanova Nacionalni park Risnjak.

U cilju organizacije redovitog prihvata planinara i drugih posjetitelja Javna ustanova Nacionalni park Risnjak objavila je na svojim web stranicama www.np-risnjak.hr Poziv na podnošenje ponude za dodjelu koncesijskog odobrenja za obavljanje ugositeljske djelatnosti u planinarskom domu Schlosserov dom na Risnjaku, koji je također dostupan OVDJE.

Zainteresirani koji ispunjavaju uvjete iz natječaja mogu svoju ponudu dostaviti na adresu JU NP Risnjak, Bijela Vodica 48, 51317 Crni Lug s naznakom "ponuda za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na području JU NP Risnjak 'Schlosserov dom' - ne otvarati". Rok za podnošenje ponude je 20. ožujka. Sastavni dio ponuđenog ugovora, među ostalim, je i primjena HPS-ovog Pravilnika o poslovanju i upravljanju planinarskim objektima.

Slika.

Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.