Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Obavijest o radu Ureda HPS-a

četvrtak, 30.04.2020.

Slika.Obavješćujemo sve članove HPS-a da Ured Hrvatskog planinarskog saveza do daljnjega radi svakoga radnoga dana od 9 do 15 sati. U tom vremenu mogu se dobiti informacije o planinarstvu i planinama te naručiti planinarska literatura, dnevnici, zemljovidi i članski materijal.

Kako bi se izbjegli bliski fizički kontakti, u Uredu HPS-a se do daljnjega ne primaju stranke, već se sav naručeni materijal šalje preporučenom poštom na adresu naručitelja. Nakon narudžbe upućene telefonom, elektroničkom poštom ili putem web stranice HPS-a, plaćanje se obavlja po predračunu ili otkupininom pri preuzimanju pošiljke. Za naručivanje članskih iskaznica i markica za potrebe osnovnih planinarskih udruga primjenjuje se redovni model plaćanja po izdanom računu.

Za sve informacije i narudžbe koriste se redovni telefonski brojevi HPS-a 01/48-23-624 i 01/48-24-142 te službena adresa elektroničke pošte hps@hps.hr. Sva planinarska literatura dostupna u Uredu HPS-a može se pregledati i naručiti i putem web trgovine HPS-a.

Rad Ureda HPS-a organiziran je u skladu s mjerama, uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a također upućujemo članove HPS-a da dosljedno prate i primjenjuju mjere, upute i preporuke nadležnih službi te da izbjegavaju sve situacije koje bi mogle doprinijeti širenju virusa.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru (24.05.2020.)

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj 22. i 23. svibnja u Kninu i na Dinari održano je javno predstavljanje Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara te uspon na 1831 metara visok najviši vrh Hrvatske. U sklopu svojeg obraćanja ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i njegovi suradnici posebno su istaknuli ulogu Hrvatskog planinarskog saveza u vrednovanju, popularizaciji i očuvanju prirodnih vrijednosti Dinare.

Virtualna planinarska izložba

Virtualna planinarska izložba "Tri godišnjice" u Samoborskom muzeju (20.05.2020.)

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. 5. 2020. Samoborski muzej objavio je virtualnu izložbu "Tri godišnjice". Tom izložbom obilježava se 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjica rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja (12.05.2020.)

Planinska zveza Slovenije objavila je da je 11. svibnja 2020. preminuo Tone Škarja, vođa brojnih alpinističkih ekspedicija, gorski spašavatelj i počasni član PZS-a.

Google Search


hps.hr webWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.