Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Obavijest o radu Ureda HPS-a

četvrtak, 30.04.2020.

Slika.Obavješćujemo sve članove HPS-a da Ured Hrvatskog planinarskog saveza do daljnjega radi svakoga radnoga dana od 9 do 15 sati. U tom vremenu mogu se dobiti informacije o planinarstvu i planinama te naručiti planinarska literatura, dnevnici, zemljovidi i članski materijal.

Kako bi se izbjegli bliski fizički kontakti, u Uredu HPS-a se do daljnjega ne primaju stranke, već se sav naručeni materijal šalje preporučenom poštom na adresu naručitelja. Nakon narudžbe upućene telefonom, elektroničkom poštom ili putem web stranice HPS-a, plaćanje se obavlja po predračunu ili otkupininom pri preuzimanju pošiljke. Za naručivanje članskih iskaznica i markica za potrebe osnovnih planinarskih udruga primjenjuje se redovni model plaćanja po izdanom računu.

Za sve informacije i narudžbe koriste se redovni telefonski brojevi HPS-a 01/48-23-624 i 01/48-24-142 te službena adresa elektroničke pošte hps@hps.hr. Sva planinarska literatura dostupna u Uredu HPS-a može se pregledati i naručiti i putem web trgovine HPS-a.

Rad Ureda HPS-a organiziran je u skladu s mjerama, uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a također upućujemo članove HPS-a da dosljedno prate i primjenjuju mjere, upute i preporuke nadležnih službi te da izbjegavaju sve situacije koje bi mogle doprinijeti širenju virusa.

Nova otkrića u jami Nedam na Sjevernom Velebitu

Nova otkrića u jami Nedam na Sjevernom Velebitu (01.07.2020.)

Komisija za speleologiju HPS-a i PDS Velebit iz Zagreba objavili su prve rezultate novih speleoloških istraživanja u jami Nedam na Sjevernom Velebitu, provedenih u razdoblju od 21. do 28. lipnja 2020. Tim istraživanjem jama Nedam je s dubinom od 1143 m postala treća jama po dubini u RH i ujedno 70. u svijetu. Jama je produbljena za 122 m dok je istraženo novih 321 m te duljina jame sada iznosi 2310 m...

Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima

Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima (28.06.2020.)

Podsjećamo sve članove na važnost odgovorne zaštite zdravlja pri bavljenju planinarskim i penjačkim aktivnostima u uvjetima epidemije koronavirusa. Tijekom dosadašnjeg trajanja epidemije većina posjetitelja planina pokazala je visoku razinu razumijevanja za mjere, uputa i preporuke nadležnih službi te ih se pridržavala. Građani trebaju imati u vidu da opasnosti od širenja virusa nisu prestale te da se svi trebaju i dalje odgovorno primjenjivati mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

U Svetvinčentu predstavljena knjiga Planinarenje na slijepo Feruča Lazarića

U Svetvinčentu predstavljena knjiga Planinarenje na slijepo Feruča Lazarića (15.06.2020.)

U Svetvinčentu u Istri u subotu 13. lipnja predstavljena je knjiga "Planinarenje na slijepo" poznatog istarskog planinara Feruča Lazarića. Na predstavljanju se okupio velik broj planinara, mještana Svetvinčenta, osoba s invaliditetom i drugih autorovih prijatelja...

Google Search


hps.hr web


Web kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.