Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

U Svetvinčentu predstavljena knjiga Planinarenje na slijepo Feruča Lazarića

ponedjeljak, 15.06.2020.

Slika.U Svetvinčentu u Istri u subotu 13. lipnja predstavljena je knjiga "Planinarenje na slijepo" istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića. Na predstavljanju se okupio velik broj planinara, mještana Svetvinčenta, osoba s invaliditetom i drugih autorovih prijatelja. Knjiga je svečano predstavljena u gradskoj loži, uz glazbeno-umjetnički program.

Slika.Nakon turističkog obilaska Svetvinčenata, okupljenima se na početku svečanosti uvodno obratio načelnik općine Dalibor Macan, a zatim su o svojim planinarskim iskustvima govorili planinari koji su s Feručom Lazarićem izveli uspone na brojne planinske vrhove u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz njih, okupljenima su se prigodnim riječima obratili predsjednik Istarskog planinarskog saveza Goran Šepić, glavni tajnik HPS-a i urednik Hrvatskog planinara Alan Čaplar te voditeljica HPS-ove Radne skupine za osobe s invaliditetom Aleksandra Kuzmanić. Nakon završetka svečanog predstavljanja za sve uzvanike priređena je večera i planinarski bal uz glazbu i ples.

Slika.U nedjelju je izveden pješački izlet od željezničke stanice Savičenta do slikovite crkve Sv. Petra apostola na Vrhu Tondolon, pod vodstvom pročelnika Stanice planinarskih vodiča Istra Saše Kardinara. Na pohodu je sudjelovalo petoro slijepih planinara, a pridružila se i snimateljska ekipa RTL televizije.

Knjiga Planinarenje na slijepo sadrži tridesetak planinarskih putopisa Feruča Lazarića, među ostalim opise uspona na Musalu, Olimp i Triglav. Knjiga ima 204 stranice, tvrde korice a tiskana je u boji. Knjiga je jedinstvena po tome što, unatoč tome što autor ne vidi svijet oko sebe, vrlo slikovito opisuje mjesta u planinama koja je posjetio i svoje planinarske doživljaje.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.
Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2021.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2021. (29.10.2020.)

Iz tiska je izašao atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2021. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Kalendar se može naručiti putem web trgovine HPS-a, putem e-maila ured.hps@hps.hr ili na telefone HPS-a 01/48-23-624, 01/48-24-142. Kao i proteklih godina, cijena kalendara je 35 kuna, a za narudžbe od 10 i više primjeraka preko planinarskih društava odobrava se popust od 20%.

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a (24.10.2020.)

U četvrtak 22. listopada u ponoć završena je 31. sjednica Skupštine HPS-a. Budući da se u proteklim mjesecima nisu ispunili epidemiološki uvjeti za fizičko okupljanje predstavnika više od 330 punopravnih udruga članica koji sačinjavaju Skupštinu HPS-a, sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba, sjednica Skupštine održana je elektronički.

Generalna skupština UIAA 2020.

Generalna skupština UIAA 2020. (24.10.2020.)

U petak 23. i subotu 24. listopada 2020. održana je elektronička sjednica Glavne skupštine UIAA, krovne međunarodne planinarske asocijacije za planinarstvo i penjanje. Skupština je ove godine trebala biti održana u Antaliji u Turskoj no zbog epidemioloških okolnosti održana je u formi telekonferencije uz sudjelovanje 112 delegata planinarskih saveza sa svih strana svijeta.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.