U Svetvinčentu predstavljena knjiga Planinarenje na slijepo Feruča Lazarića

ponedjeljak, 15.06.2020.

Slika.U Svetvinčentu u Istri u subotu 13. lipnja predstavljena je knjiga "Planinarenje na slijepo" istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića. Na predstavljanju se okupio velik broj planinara, mještana Svetvinčenta, osoba s invaliditetom i drugih autorovih prijatelja. Knjiga je svečano predstavljena u gradskoj loži, uz glazbeno-umjetnički program.

Slika.Nakon turističkog obilaska Svetvinčenata, okupljenima se na početku svečanosti uvodno obratio načelnik općine Dalibor Macan, a zatim su o svojim planinarskim iskustvima govorili planinari koji su s Feručom Lazarićem izveli uspone na brojne planinske vrhove u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz njih, okupljenima su se prigodnim riječima obratili predsjednik Istarskog planinarskog saveza Goran Šepić, glavni tajnik HPS-a i urednik Hrvatskog planinara Alan Čaplar te voditeljica HPS-ove Radne skupine za osobe s invaliditetom Aleksandra Kuzmanić. Nakon završetka svečanog predstavljanja za sve uzvanike priređena je večera i planinarski bal uz glazbu i ples.

Slika.U nedjelju je izveden pješački izlet od željezničke stanice Savičenta do slikovite crkve Sv. Petra apostola na Vrhu Tondolon, pod vodstvom pročelnika Stanice planinarskih vodiča Istra Saše Kardinara. Na pohodu je sudjelovalo petoro slijepih planinara, a pridružila se i snimateljska ekipa RTL televizije.

Knjiga Planinarenje na slijepo sadrži tridesetak planinarskih putopisa Feruča Lazarića, među ostalim opise uspona na Musalu, Olimp i Triglav. Knjiga ima 204 stranice, tvrde korice a tiskana je u boji. Knjiga je jedinstvena po tome što, unatoč tome što autor ne vidi svijet oko sebe, vrlo slikovito opisuje mjesta u planinama koja je posjetio i svoje planinarske doživljaje.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

15 godina od uspona Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na vrh Mount Everesta

19.05.2024.

Na današnji dan, 19. svibnja 2009. sestre Darija i Iris Bostjančić popele su se na najvišu točku našeg planeta – na vrh Mount Everesta (8850 m) na Hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji koju je organizirao Hrvatski planinarski savez. Bile su prve žene u toj sezoni na vrhu Everesta, a ujedno i prve sestre u povijesti koje su na vrh svijeta stigle s nepalske strane planine. Tog dana hrvatska zastava prvi puta je istaknuta na najvišem mjestu na svijetu

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

Dani hrvatskih planinara 25.-26. svibnja 2024. na Kamenitovcu

18.05.2024.

Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora iz Bjelovara pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara koji će se održati 25. i 26. svibnja 2024. na Kamenitovcu, s organiziranim izletima i turama po Bilogori.

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

Predstavljanje knjige Durmitor 23. svibnja u Zagrebu

18.05.2024.

U četvrtak 23. svibnja s početkom u 19:30 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović (Cvjetni trg, Preradovićeva 5) u Zagrebu će biti predstavljena knjiga "Durmitor - nacionalni park" Vlade Vujisića.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez