Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Obavijesti iz Komisije za vodiče HPS-a - aktivnosti, licenciranje, zaštita zdravlja

četvrtak, 02.07.2020.

Slika.Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a održao je 25. lipnja 2020. sjednicu na kojoj se raspravljalo o provedenim i budućim aktivnostima u okolnostima epidemije bolesti COVID-19, te o drugim temama od interesa za vodiče HPS-a.

Na sastanku su analizirana izvješća svih potkomisija o radu o radu u prvom dijelu 2020. godine. Posebno je istaknut i pohvaljen rad Radne skupine za osobe s invaliditetom, kao i uključivanje 30-ak planinarskih društava u akciju „Danas planinarim za dječji osmijeh“ koji je iniciran odlukom Komisije za vodiče na Zboru vodiča u studenom 2019. U planu je održavanje radionice za voditelje OSI u Paklenici 19. i 20. rujna. Početkom godine Potkomisije za školovanje i za instruktorski kadar realizirale su vrlo sadržajnu radionicu za voditelje tečaja i ispita u Vodičkoj službi HPS-a u Otočcu, a također je uspješno izveden tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard). Stanice vodiča upućuju se da svoj rad usklade s aktualnim epidemiološkim okolnostima, vodeći računa o zaštiti zdravlja svih članova.

Izvršni odbor Komisije za vodiče utvrdio je da će se tečaji i ispiti realizirati u planiranim jesenskim terminima ako to epidemiološka situacija bude omogućavala. Pri formiranju liste polaznika za tečaje A standarda prednost će imati kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje, a zatim novoprijavljeni kandidati. Svi kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje bit će pravovremeno obaviješteni o svim okolnostima održavanja tečaja u jesenskim terminima.

Odlukom Izvršnog odbora Komisije za vodiče sve vodičke i pripravničke licence koje istječu krajem 2020. godine produljene se do kraja 2021. godine. Produljenje se primjenjuje na sve vodiče i pripravnike, bez dodatnih uvjeta za produljenje licence i bez obveze upisa produljenja u vodičke iskaznice. Podaci o produljenom trajanju licenci već su ažurirani u evidenciji vodiča HPS-a kao i u popisu na webu HPS-a.

Komisija za vodiče apelira na sve vodiče da se u izvršenju svojih vodičkih zadaća i dalje ponašaju odgovorno, primjenjujući mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite.

Dužnosnici HPS-a u posjetu speleološkim logorima na Velebitu

Dužnosnici HPS-a u posjetu speleološkim logorima na Velebitu (01.08.2020.)

Dana 30. i 31. srpnja predsjednik Izvršnog odbora HPS-a prof. dr. sc. Darko Grundler, član Izvršnog odbora HPS-a Vladimir Novak i glavni tajnik HPS-a Alan Čaplar posjetili su speleološke logore na Velebitu te izrazili potporu speleolozima u istraživanjima koja provode u okviru Komisije za speleologiju HPS-a. Najveća istraživanja ove godine odvijaju se na Hajdučkim kukovima i na Crnopcu. Istraživanja se provode u sklopu projekta Istraživanje hrvatskog krša Komisije za speleologiju HPS-a.

Nove planinarske aplikacije za mobilne telefone

Nove planinarske aplikacije za mobilne telefone (14.07.2020.)

Hrvatski planinarski savez pripremio je i pustio u rad dvije praktične planinarske aplikacije za mobilne telefone. Aplikacija eHPS omogućuje jednostavno pretraživanje i pregledavanje podataka o svim hrvatskim planinarskim kućama, svim kontrolnim točkama HPO-a i o svim dosad otvorenim planinarskim obilaznicama u Hrvatskoj. Druga aplikacija, nazvana infoHPS, omogućuje pretraživanje aktualnih podataka o svim udrugama članicama HPS-a.

Obavijesti iz Komisije za vodiče HPS-a - aktivnosti, licenciranje, zaštita zdravlja

Obavijesti iz Komisije za vodiče HPS-a - aktivnosti, licenciranje, zaštita zdravlja (02.07.2020.)

Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a održao je 25. lipnja 2020. sjednicu na kojoj se raspravljalo o provedenim i budućim aktivnostima u okolnostima epidemije bolesti COVID-19, te o drugim temama od interesa za vodiče HPS-a.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacije:Web kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.