Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Obavijesti iz Komisije za vodiče HPS-a - aktivnosti, licenciranje, zaštita zdravlja

četvrtak, 02.07.2020.

Slika.Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a održao je 25. lipnja 2020. sjednicu na kojoj se raspravljalo o provedenim i budućim aktivnostima u okolnostima epidemije bolesti COVID-19, te o drugim temama od interesa za vodiče HPS-a.

Na sastanku su analizirana izvješća svih potkomisija o radu o radu u prvom dijelu 2020. godine. Posebno je istaknut i pohvaljen rad Radne skupine za osobe s invaliditetom, kao i uključivanje 30-ak planinarskih društava u akciju „Danas planinarim za dječji osmijeh“ koji je iniciran odlukom Komisije za vodiče na Zboru vodiča u studenom 2019. U planu je održavanje radionice za voditelje OSI u Paklenici 19. i 20. rujna. Početkom godine Potkomisije za školovanje i za instruktorski kadar realizirale su vrlo sadržajnu radionicu za voditelje tečaja i ispita u Vodičkoj službi HPS-a u Otočcu, a također je uspješno izveden tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard). Stanice vodiča upućuju se da svoj rad usklade s aktualnim epidemiološkim okolnostima, vodeći računa o zaštiti zdravlja svih članova.

Izvršni odbor Komisije za vodiče utvrdio je da će se tečaji i ispiti realizirati u planiranim jesenskim terminima ako to epidemiološka situacija bude omogućavala. Pri formiranju liste polaznika za tečaje A standarda prednost će imati kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje, a zatim novoprijavljeni kandidati. Svi kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje bit će pravovremeno obaviješteni o svim okolnostima održavanja tečaja u jesenskim terminima.

Odlukom Izvršnog odbora Komisije za vodiče sve vodičke i pripravničke licence koje istječu krajem 2020. godine produljene se do kraja 2021. godine. Produljenje se primjenjuje na sve vodiče i pripravnike, bez dodatnih uvjeta za produljenje licence i bez obveze upisa produljenja u vodičke iskaznice. Podaci o produljenom trajanju licenci već su ažurirani u evidenciji vodiča HPS-a kao i u popisu na webu HPS-a.

Komisija za vodiče apelira na sve vodiče da se u izvršenju svojih vodičkih zadaća i dalje ponašaju odgovorno, primjenjujući mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite.

Preminuo Borislav Černi

Preminuo Borislav Černi (17.09.2020.)

PD Psunj iz Parkaca izvijestio je da je dana 16. rujna 2020. iznenada u 68. godini preminuo Borislav Černi. Borislav Černi bio je planinar sa 50-godišnjim stažom u PD-u Psunj. U svojoj dugogodišnjoj planinarskoj karijeri obnašao je brojne dužnosti u svojem planinarskom društvu. Istaknuo se u kao neumorni suradnik na brojnim društvenim akcijama u matičnom društvu i u HPS-u.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.09.2020.)

Temeljem članka 30., stavak 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 31. sjednicu Skupštine HPS-a. Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a od 14. 9. 2020. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

Izvršni odbor usvojio Knjigu standarda za signalizaciju na planinarskim putovima

Izvršni odbor usvojio Knjigu standarda za signalizaciju na planinarskim putovima (15.09.2020.)

Izvršni odbor HPS-a 14. rujna 2020. usvojio je Knjigu standarda signalizacije na planinarskim putovima. Knjigom standarda objedinjene su na jednom mjestu oznake koje se primjenjuju za obilježavanje planinarskih putova u Hrvatskoj.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.