Obavijesti iz Komisije za vodiče HPS-a - aktivnosti, licenciranje, zaštita zdravlja

četvrtak, 02.07.2020.

Slika.Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a održao je 25. lipnja 2020. sjednicu na kojoj se raspravljalo o provedenim i budućim aktivnostima u okolnostima epidemije bolesti COVID-19, te o drugim temama od interesa za vodiče HPS-a.

Na sastanku su analizirana izvješća svih potkomisija o radu o radu u prvom dijelu 2020. godine. Posebno je istaknut i pohvaljen rad Radne skupine za osobe s invaliditetom, kao i uključivanje 30-ak planinarskih društava u akciju „Danas planinarim za dječji osmijeh“ koji je iniciran odlukom Komisije za vodiče na Zboru vodiča u studenom 2019. U planu je održavanje radionice za voditelje OSI u Paklenici 19. i 20. rujna. Početkom godine Potkomisije za školovanje i za instruktorski kadar realizirale su vrlo sadržajnu radionicu za voditelje tečaja i ispita u Vodičkoj službi HPS-a u Otočcu, a također je uspješno izveden tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard). Stanice vodiča upućuju se da svoj rad usklade s aktualnim epidemiološkim okolnostima, vodeći računa o zaštiti zdravlja svih članova.

Izvršni odbor Komisije za vodiče utvrdio je da će se tečaji i ispiti realizirati u planiranim jesenskim terminima ako to epidemiološka situacija bude omogućavala. Pri formiranju liste polaznika za tečaje A standarda prednost će imati kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje, a zatim novoprijavljeni kandidati. Svi kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje bit će pravovremeno obaviješteni o svim okolnostima održavanja tečaja u jesenskim terminima.

Odlukom Izvršnog odbora Komisije za vodiče sve vodičke i pripravničke licence koje istječu krajem 2020. godine produljene se do kraja 2021. godine. Produljenje se primjenjuje na sve vodiče i pripravnike, bez dodatnih uvjeta za produljenje licence i bez obveze upisa produljenja u vodičke iskaznice. Podaci o produljenom trajanju licenci već su ažurirani u evidenciji vodiča HPS-a kao i u popisu na webu HPS-a.

Komisija za vodiče apelira na sve vodiče da se u izvršenju svojih vodičkih zadaća i dalje ponašaju odgovorno, primjenjujući mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.