Preminuo pročelnik SPV Zagreb Željko Avdagić

nedjelja, 23.08.2020.

Slika.Nakon kratke i teške bolesti dana 23. kolovoza preminuo je vodič instruktor HPS-a Željko Avdagić - Deda, pročelnik Stanice planinarskih vodiča Zagreb.

Svojim znanjem i iskustvom ostavio je neizbrisiv trag generacijama vodiča SPV Zagreb i svima koji su imali priliku učiti od njega. Zbog njegove ljubavi prema planinama i planinarenju, spremnosti na dijeljenje svojeg znanja i iskustva, zaraznog optimizma i u najtežim situacijama, svima nam je bio uzor. Njegovim odlaskom izgubili smo prije svega prijatelja, ali i mentora koji nas je uvijek poticao da budemo bolji. Ostaje nam nasljeđe znanja koje nam je prenio ali i obaveza da uvijek težimo biti bolji vodiči.

Zatečeni smo tužnom vijesti, a naše misli, suosjećanje i potporu Vodička služba HPS-a upućuje obitelji Avdagić. Izražavamo iskrenu sućut u ime svih članova Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

Uz duboku zahvalnost svemu što je mnoge naučio, sve što je učinio za Vodičku službu HPS-a, sad nastavljamo njegov planinarski put. Ostavio je dubok trag i u svim planinarskim udrugama u kojima je djelovao (Velebit, Pinklec, Vrapče, Medvednica, Zaprešić...).

Hrvatske planine, a posebice Velebit, bile su izvor njegove snage te predmet iskrene ljubavi. Mnogima koji su ga slijedili na svojim planinarskim pohodima prenio je nesebično ljubav prema planinama, ostavio nam prelijepe zajedničke uspomene.

Hvala ti Deda što si bio dio Vodičke službe, što si mnogima bio primjer i snažan planinarski vođa.

Tvoji vodiči znaju da ćeš ih sada paziti na planinarskom putu, pratiti ih sa nebeskih visina. Znamo i da ćemo opet, tamo u vječnosti, svi zajedno osvajati neke nove vrhove.

Bila nam je čast poznavati te, do novog susreta, počivao u miru Božjem.

Anita Bistričić, pročelnica Vodičke službe HPS-a

Slika.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.