Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Preminuo pročelnik SPV Zagreb Željko Avdagić

nedjelja, 23.08.2020.

Slika.Nakon kratke i teške bolesti dana 23. kolovoza preminuo je vodič instruktor HPS-a Željko Avdagić - Deda, pročelnik Stanice planinarskih vodiča Zagreb.

Svojim znanjem i iskustvom ostavio je neizbrisiv trag generacijama vodiča SPV Zagreb i svima koji su imali priliku učiti od njega. Zbog njegove ljubavi prema planinama i planinarenju, spremnosti na dijeljenje svojeg znanja i iskustva, zaraznog optimizma i u najtežim situacijama, svima nam je bio uzor. Njegovim odlaskom izgubili smo prije svega prijatelja, ali i mentora koji nas je uvijek poticao da budemo bolji. Ostaje nam nasljeđe znanja koje nam je prenio ali i obaveza da uvijek težimo biti bolji vodiči.

Zatečeni smo tužnom vijesti, a naše misli, suosjećanje i potporu Vodička služba HPS-a upućuje obitelji Avdagić. Izražavamo iskrenu sućut u ime svih članova Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

Uz duboku zahvalnost svemu što je mnoge naučio, sve što je učinio za Vodičku službu HPS-a, sad nastavljamo njegov planinarski put. Ostavio je dubok trag i u svim planinarskim udrugama u kojima je djelovao (Velebit, Pinklec, Vrapče, Medvednica, Zaprešić...).

Hrvatske planine, a posebice Velebit, bile su izvor njegove snage te predmet iskrene ljubavi. Mnogima koji su ga slijedili na svojim planinarskim pohodima prenio je nesebično ljubav prema planinama, ostavio nam prelijepe zajedničke uspomene.

Hvala ti Deda što si bio dio Vodičke službe, što si mnogima bio primjer i snažan planinarski vođa.

Tvoji vodiči znaju da ćeš ih sada paziti na planinarskom putu, pratiti ih sa nebeskih visina. Znamo i da ćemo opet, tamo u vječnosti, svi zajedno osvajati neke nove vrhove.

Bila nam je čast poznavati te, do novog susreta, počivao u miru Božjem.

Anita Bistričić, pročelnica Vodičke službe HPS-a

Slika.

Preminuo Borislav Černi

Preminuo Borislav Černi (17.09.2020.)

PD Psunj iz Parkaca izvijestio je da je dana 16. rujna 2020. iznenada u 68. godini preminuo Borislav Černi. Borislav Černi bio je planinar sa 50-godišnjim stažom u PD-u Psunj. U svojoj dugogodišnjoj planinarskoj karijeri obnašao je brojne dužnosti u svojem planinarskom društvu. Istaknuo se u kao neumorni suradnik na brojnim društvenim akcijama u matičnom društvu i u HPS-u.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.09.2020.)

Temeljem članka 30., stavak 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 31. sjednicu Skupštine HPS-a. Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a od 14. 9. 2020. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

Izvršni odbor usvojio Knjigu standarda za signalizaciju na planinarskim putovima

Izvršni odbor usvojio Knjigu standarda za signalizaciju na planinarskim putovima (15.09.2020.)

Izvršni odbor HPS-a 14. rujna 2020. usvojio je Knjigu standarda signalizacije na planinarskim putovima. Knjigom standarda objedinjene su na jednom mjestu oznake koje se primjenjuju za obilježavanje planinarskih putova u Hrvatskoj.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.