Preminuo pročelnik SPV Zagreb Željko Avdagić

nedjelja, 23.08.2020.

Slika.Nakon kratke i teške bolesti dana 23. kolovoza preminuo je vodič instruktor HPS-a Željko Avdagić - Deda, pročelnik Stanice planinarskih vodiča Zagreb.

Svojim znanjem i iskustvom ostavio je neizbrisiv trag generacijama vodiča SPV Zagreb i svima koji su imali priliku učiti od njega. Zbog njegove ljubavi prema planinama i planinarenju, spremnosti na dijeljenje svojeg znanja i iskustva, zaraznog optimizma i u najtežim situacijama, svima nam je bio uzor. Njegovim odlaskom izgubili smo prije svega prijatelja, ali i mentora koji nas je uvijek poticao da budemo bolji. Ostaje nam nasljeđe znanja koje nam je prenio ali i obaveza da uvijek težimo biti bolji vodiči.

Zatečeni smo tužnom vijesti, a naše misli, suosjećanje i potporu Vodička služba HPS-a upućuje obitelji Avdagić. Izražavamo iskrenu sućut u ime svih članova Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

Uz duboku zahvalnost svemu što je mnoge naučio, sve što je učinio za Vodičku službu HPS-a, sad nastavljamo njegov planinarski put. Ostavio je dubok trag i u svim planinarskim udrugama u kojima je djelovao (Velebit, Pinklec, Vrapče, Medvednica, Zaprešić...).

Hrvatske planine, a posebice Velebit, bile su izvor njegove snage te predmet iskrene ljubavi. Mnogima koji su ga slijedili na svojim planinarskim pohodima prenio je nesebično ljubav prema planinama, ostavio nam prelijepe zajedničke uspomene.

Hvala ti Deda što si bio dio Vodičke službe, što si mnogima bio primjer i snažan planinarski vođa.

Tvoji vodiči znaju da ćeš ih sada paziti na planinarskom putu, pratiti ih sa nebeskih visina. Znamo i da ćemo opet, tamo u vječnosti, svi zajedno osvajati neke nove vrhove.

Bila nam je čast poznavati te, do novog susreta, počivao u miru Božjem.

Anita Bistričić, pročelnica Vodičke službe HPS-a

Slika.

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.