Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Preminuo pročelnik SPV Zagreb Željko Avdagić

nedjelja, 23.08.2020.

Slika.Nakon kratke i teške bolesti dana 23. kolovoza preminuo je vodič instruktor HPS-a Željko Avdagić - Deda, pročelnik Stanice planinarskih vodiča Zagreb.

Svojim znanjem i iskustvom ostavio je neizbrisiv trag generacijama vodiča SPV Zagreb i svima koji su imali priliku učiti od njega. Zbog njegove ljubavi prema planinama i planinarenju, spremnosti na dijeljenje svojeg znanja i iskustva, zaraznog optimizma i u najtežim situacijama, svima nam je bio uzor. Njegovim odlaskom izgubili smo prije svega prijatelja, ali i mentora koji nas je uvijek poticao da budemo bolji. Ostaje nam nasljeđe znanja koje nam je prenio ali i obaveza da uvijek težimo biti bolji vodiči.

Zatečeni smo tužnom vijesti, a naše misli, suosjećanje i potporu Vodička služba HPS-a upućuje obitelji Avdagić. Izražavamo iskrenu sućut u ime svih članova Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

Uz duboku zahvalnost svemu što je mnoge naučio, sve što je učinio za Vodičku službu HPS-a, sad nastavljamo njegov planinarski put. Ostavio je dubok trag i u svim planinarskim udrugama u kojima je djelovao (Velebit, Pinklec, Vrapče, Medvednica, Zaprešić...).

Hrvatske planine, a posebice Velebit, bile su izvor njegove snage te predmet iskrene ljubavi. Mnogima koji su ga slijedili na svojim planinarskim pohodima prenio je nesebično ljubav prema planinama, ostavio nam prelijepe zajedničke uspomene.

Hvala ti Deda što si bio dio Vodičke službe, što si mnogima bio primjer i snažan planinarski vođa.

Tvoji vodiči znaju da ćeš ih sada paziti na planinarskom putu, pratiti ih sa nebeskih visina. Znamo i da ćemo opet, tamo u vječnosti, svi zajedno osvajati neke nove vrhove.

Bila nam je čast poznavati te, do novog susreta, počivao u miru Božjem.

Anita Bistričić, pročelnica Vodičke službe HPS-a

Slika.

Informacije za planinarske udruge

Informacije za planinarske udruge (30.11.2020.)

Na službene elektroničke adrese svih osnovnih planinarskih udruga upućene su obavijesti o naručivanju i distribuciji članskog materijala za 2021. godinu, prikupljanju i evidentiranju članstva, provođenju planinarskih aktivnosti u uvjetima epidemije, zidnim kalendarima te planiranju aktivnosti u 2021. godini. Pozivamo dužnosnike planinarskih udruga da redovito prate službenu elektroničku poštu na domeni hps.hr te da o svim temama i novostima redovito informiraju članstvo svojih udruga. Osnovne informacije također su dostupne i ovdje.

 Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi

Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi (28.11.2020.)

Od 21. do 28. studenoga 2020. održano je u Moskvi u organizaciji Međunarodne sportsko penjačke federacije (IFSC) Europsko prvenstvo u sportskom penjajnju. Hrvatsku su predstavljali članovi hrvatske sportsko penjačke reprezentacije Vana Piccini (SPK Marulianus, Split) i Nikola Kramarić (SPK Lapis, Split), ostvarivši vrlo dobre rezultate...

 Zaštita zdravlja na prvom mjestu

Zaštita zdravlja na prvom mjestu (28.11.2020.)

Radi povećanog brojnih upita Hrvatskom planinarskom savezu tijekom proteklih dana ponavljamo i podsjećamo sve posjetitelje planina na Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima. Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da prate i odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.