Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

31. Skupština HPS-a

srijeda, 16.09.2020.

Slika.

Temeljem članka 30., stavak 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 31. sjednicu Skupštine HPS-a. Budući da se sjednica Skupštine, sazvana u subotu 18. travnja u Zagrebu, zbog epidemioloških razloga nije mogla održati na planiranom mjestu u predviđeno vrijeme, ona je odgođena o čemu su obaviještene sve punopravne članice HPS-a. Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a od 14. 9. 2020. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

31. REDOVNA SKUPŠTINA HRVATSKOG PLANINARSKOG SAVEZA
održat će se od 16. do 22. listopada 2020.

Dnevni red:

1. Izbor radnih tijela Skupštine HPS-a (radno predsjedništvo, verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
2. Verifikacija predstavnika u Skupštini HPS-a
3. Programsko izvješće o radu HPS-a u 2019. godini
4. Financijsko izvješće HPS-a za 2019. godinu
5. Izvješće Nadzornog odbora HPS-a
6. Izvješće Suda časti HPS-a
7. Donošenje odluka o pravilnicima / Pravilnik o članskoj iskaznici i markicama HPS-a / Pravilnik o dodjeli priznanja HPS-a / Pravilnik Komisije za speleologiju HPS-a / Pravilnik o školovanju u HPS-u
8. Rebalans financijskog plana, plan rada i raspodjela financijskih sredstava za rad komisija HPS-a za 2020. godinu
9. Financijski plan HPS-a za 2021. godinu
10. Odluka o pokretanju postupka razdruživanja sportskog penjanja iz HPS-a

Pravo sudjelovanja na Skupštini HPS-a imaju sve punopravne udruge članice HPS-a sukladno članku 18., stavak 1. i članku 27., stavku 2. Statuta HPS-a.

Svi pisani materijali za Skupštinu HPS-a bit će, sukladno članku 31., stavku 2. Statuta HPS-a najkasnije 15 dana prije održavanja Skupštine upućeni punopravnim članicama HPS-a. Materijali će biti upućeni na službene adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr.

Glasovanje o predloženim odlukama provodit će se od 16. do 22. listopada. Glasovanje će se provoditi putem elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz obaveznu autentifikaciju putem službene elektroničke adrese. Glasovati se može samo jedanput. Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Službenoj elektroničkoj pošti putem koje će se autentificirati predstavnici punopravnih udruga članica u Skupštini HPS-a pristupa se putem servisa Google.com. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili da imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a date svoj doprinos odlučivanju o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.

S poštovanjem,
Predsjednik HPS-a
Darko BerljakPoziv na 31. sjednicu Skupštine HPS-a (PDF)

100. rođendan najstarijeg hrvatskog planinara

100. rođendan najstarijeg hrvatskog planinara (25.09.2020.)

Dana 25. 9. 2020. najstariji hrvatski planinar Branko Blažević navršio je 100 godina. U planinarstvu je aktivan neprekidno od 1936. godine, a 1949. bio je jedan od inicijatora za osnivanje Planinarskog društva Bijele stijene te je poslije registracije izabran za prvog predsjednika tog društva. Za njegov dugogodišnji rad i doprinos Hrvatski planinarski savez dodijelio mu je Zlatni znak 1996. i Plaketu 2000.

Uređenje planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama

Uređenje planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama (24.09.2020.)

HPD Kapela iz Zagreba dovršilo je početkom rujna radove na uređenju planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama. Obnova tog najvećeg planinarskog skloništa u Hrvatskoj provedena je tijekom proljeća i ljeta, prema projektu i pod vodstvom arhitekta Ivana Juretića.

Preminuo Borislav Černi

Preminuo Borislav Černi (17.09.2020.)

PD Psunj iz Parkaca izvijestio je da je dana 16. rujna 2020. iznenada u 68. godini preminuo Borislav Černi. Borislav Černi bio je planinar sa 50-godišnjim stažom u PD-u Psunj. U svojoj dugogodišnjoj planinarskoj karijeri obnašao je brojne dužnosti u svojem planinarskom društvu. Istaknuo se u kao neumorni suradnik na brojnim društvenim akcijama u matičnom društvu i u HPS-u.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.