Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

31. Skupština HPS-a

srijeda, 16.09.2020.

Slika.

Temeljem članka 30., stavak 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 31. sjednicu Skupštine HPS-a. Budući da se sjednica Skupštine, sazvana u subotu 18. travnja u Zagrebu, zbog epidemioloških razloga nije mogla održati na planiranom mjestu u predviđeno vrijeme, ona je odgođena o čemu su obaviještene sve punopravne članice HPS-a. Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a od 14. 9. 2020. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

31. REDOVNA SKUPŠTINA HRVATSKOG PLANINARSKOG SAVEZA
održat će se od 16. do 22. listopada 2020.

Dnevni red:

1. Izbor radnih tijela Skupštine HPS-a (radno predsjedništvo, verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
2. Verifikacija predstavnika u Skupštini HPS-a
3. Programsko izvješće o radu HPS-a u 2019. godini
4. Financijsko izvješće HPS-a za 2019. godinu
5. Izvješće Nadzornog odbora HPS-a
6. Izvješće Suda časti HPS-a
7. Donošenje odluka o pravilnicima / Pravilnik o članskoj iskaznici i markicama HPS-a / Pravilnik o dodjeli priznanja HPS-a / Pravilnik Komisije za speleologiju HPS-a / Pravilnik o školovanju u HPS-u
8. Rebalans financijskog plana, plan rada i raspodjela financijskih sredstava za rad komisija HPS-a za 2020. godinu
9. Financijski plan HPS-a za 2021. godinu
10. Odluka o pokretanju postupka razdruživanja sportskog penjanja iz HPS-a

Pravo sudjelovanja na Skupštini HPS-a imaju sve punopravne udruge članice HPS-a sukladno članku 18., stavak 1. i članku 27., stavku 2. Statuta HPS-a.

Svi pisani materijali za Skupštinu HPS-a bit će, sukladno članku 31., stavku 2. Statuta HPS-a najkasnije 15 dana prije održavanja Skupštine upućeni punopravnim članicama HPS-a. Materijali će biti upućeni na službene adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr.

Glasovanje o predloženim odlukama provodit će se od 16. do 22. listopada. Glasovanje će se provoditi putem elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz obaveznu autentifikaciju putem službene elektroničke adrese. Glasovati se može samo jedanput. Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Službenoj elektroničkoj pošti putem koje će se autentificirati predstavnici punopravnih udruga članica u Skupštini HPS-a pristupa se putem servisa Google.com. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili da imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a date svoj doprinos odlučivanju o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.

S poštovanjem,
Predsjednik HPS-a
Darko BerljakPoziv na 31. sjednicu Skupštine HPS-a (PDF)

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a (24.10.2020.)

U četvrtak 22. listopada u ponoć završena je 31. sjednica Skupštine HPS-a. Budući da se u proteklim mjesecima nisu ispunili epidemiološki uvjeti za fizičko okupljanje predstavnika više od 330 punopravnih udruga članica koji sačinjavaju Skupštinu HPS-a, sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba, sjednica Skupštine održana je elektronički.

Generalna skupština UIAA 2020.

Generalna skupština UIAA 2020. (24.10.2020.)

U petak 23. i subotu 24. listopada 2020. održana je elektronička sjednica Glavne skupštine UIAA, krovne međunarodne planinarske asocijacije za planinarstvo i penjanje. Skupština je ove godine trebala biti održana u Antaliji u Turskoj no zbog epidemioloških okolnosti održana je u formi telekonferencije uz sudjelovanje 112 delegata planinarskih saveza sa svih strana svijeta.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.10.2020.)

S današnjim danom započela je 31. sjednica Skupštine HPS-a, koja se zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti COVID-19 provodi elektronički. Kao što su punopravne članice HPS-a ranije obaviještene elektroničkom i pisanom poštom, od 16. listopada u 0:00 sati do 22. listopada 2020. u 24:00 h predstavnici tih udruga mogu putem elektroničkog obrasca na webu HPS-a glasovati o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda Skupštine HPS-a.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.