Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Speleološka ekspedicija Srednji Velebit 2020

četvrtak, 24.09.2020.

Damir Janton, SK Ozren Lukić i KS HPS Foto: Damir Janton

Speleološka ekspedicija Srednji Velebit 2020 u organizaciji SK Ozren Lukić iz Zagreba i Komisije za speleologiju HPS-a održana je od 1. do 9. kolovoza 2020..

Sudionici ekspedicije“

Speleološka ekspedicija Srednji Velebit 2020 u organizaciji SK Ozren Lukić iz Zagreba i Komisije za speleologiju HPS-a održana je od 1. do 9. kolovoza 2020.. Ekspedicija se odvijala na području NP Sjeverni Velebit i PP Velebit. Istraživački kamp bio je smješten na području Grla unutar granica NP Sjeverni Velebit. Kroz kamp je prošlo 30 ljudi iz 7 speleoloških udruga (SK Ozren Lukić, HBSD, SO Velebit, SO Željezničar, SU Estavela, SO Liburnija, SU Spelunka). Tijekom ekspedicije ukupno je istraženo i topografski snimljeno 16 speleoloških objekata, te su se u još dva vršila razna istraživanja. Osim speleoloških, provodila su se biospeleološka, geološka i mikrobiološka istraživanja uz razna fizikalna mjerenja te je sve popraćeno fotodokumentacijom. Najvećim rezultatom može se smatrati crtanje trećeg ulaza u jami kod Dundović padeža čija dubina iznosi 101 metar, dok u jami na Šatorini treba nastaviti istraživanje na cca 30 metara dubine.

Sudionici: SK Ozren Lukić - Julija Capjak, Dino Dadić, Velimir Ivačić, Damir Janton, Lana Kekelj, Igor Knež, Iskra Korač, Neven Korač, Marko Kovačević, Marko Ljubešić, Aleksandar Martini Mikloš, Ivor Perković, Ivan Perović, Agata Poganj, Darko Rubić, Vedran Sudar, Nina Trinajstić, Teuta Vranješ; HBSD: Petra Bregović, Anđela Ćukušić, Petra Kutleša, Marta Malenica; SO Velebit: Matija Čepelak, Maja Marinić; SO Željezničar: Tomislav Kurečić; SU Estavela: Ozren Milaković: SO Liburnija: Ana Baričević; SU Spelunka: Ozren Dodić te gosti Leda Korač i Ivor Dodić.

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a (24.10.2020.)

U četvrtak 22. listopada u ponoć završena je 31. sjednica Skupštine HPS-a. Budući da se u proteklim mjesecima nisu ispunili epidemiološki uvjeti za fizičko okupljanje predstavnika više od 330 punopravnih udruga članica koji sačinjavaju Skupštinu HPS-a, sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba, sjednica Skupštine održana je elektronički.

Generalna skupština UIAA 2020.

Generalna skupština UIAA 2020. (24.10.2020.)

U petak 23. i subotu 24. listopada 2020. održana je elektronička sjednica Glavne skupštine UIAA, krovne međunarodne planinarske asocijacije za planinarstvo i penjanje. Skupština je ove godine trebala biti održana u Antaliji u Turskoj no zbog epidemioloških okolnosti održana je u formi telekonferencije uz sudjelovanje 112 delegata planinarskih saveza sa svih strana svijeta.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.10.2020.)

S današnjim danom započela je 31. sjednica Skupštine HPS-a, koja se zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti COVID-19 provodi elektronički. Kao što su punopravne članice HPS-a ranije obaviještene elektroničkom i pisanom poštom, od 16. listopada u 0:00 sati do 22. listopada 2020. u 24:00 h predstavnici tih udruga mogu putem elektroničkog obrasca na webu HPS-a glasovati o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda Skupštine HPS-a.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.