Speleološka ekspedicija Srednji Velebit 2020

četvrtak, 24.09.2020.

Damir Janton, SK Ozren Lukić i KS HPS Foto: Damir Janton

Speleološka ekspedicija Srednji Velebit 2020 u organizaciji SK Ozren Lukić iz Zagreba i Komisije za speleologiju HPS-a održana je od 1. do 9. kolovoza 2020..

Sudionici ekspedicije“

Speleološka ekspedicija Srednji Velebit 2020 u organizaciji SK Ozren Lukić iz Zagreba i Komisije za speleologiju HPS-a održana je od 1. do 9. kolovoza 2020.. Ekspedicija se odvijala na području NP Sjeverni Velebit i PP Velebit. Istraživački kamp bio je smješten na području Grla unutar granica NP Sjeverni Velebit. Kroz kamp je prošlo 30 ljudi iz 7 speleoloških udruga (SK Ozren Lukić, HBSD, SO Velebit, SO Željezničar, SU Estavela, SO Liburnija, SU Spelunka). Tijekom ekspedicije ukupno je istraženo i topografski snimljeno 16 speleoloških objekata, te su se u još dva vršila razna istraživanja. Osim speleoloških, provodila su se biospeleološka, geološka i mikrobiološka istraživanja uz razna fizikalna mjerenja te je sve popraćeno fotodokumentacijom. Najvećim rezultatom može se smatrati crtanje trećeg ulaza u jami kod Dundović padeža čija dubina iznosi 101 metar, dok u jami na Šatorini treba nastaviti istraživanje na cca 30 metara dubine.

Sudionici: SK Ozren Lukić - Julija Capjak, Dino Dadić, Velimir Ivačić, Damir Janton, Lana Kekelj, Igor Knež, Iskra Korač, Neven Korač, Marko Kovačević, Marko Ljubešić, Aleksandar Martini Mikloš, Ivor Perković, Ivan Perović, Agata Poganj, Darko Rubić, Vedran Sudar, Nina Trinajstić, Teuta Vranješ; HBSD: Petra Bregović, Anđela Ćukušić, Petra Kutleša, Marta Malenica; SO Velebit: Matija Čepelak, Maja Marinić; SO Željezničar: Tomislav Kurečić; SU Estavela: Ozren Milaković: SO Liburnija: Ana Baričević; SU Spelunka: Ozren Dodić te gosti Leda Korač i Ivor Dodić.

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.