Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

31. Skupština HPS-a

petak, 16.10.2020.

Slika.S današnjim danom započela je 31. sjednica Skupštine HPS-a, koja se zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti COVID-19 provodi elektronički. Kao što su punopravne članice HPS-a ranije obaviještene elektroničkom i pisanom poštom, od 16. listopada u 0:00 sati do 22. listopada 2020. u 24:00 h predstavnici tih udruga mogu putem elektroničkog obrasca na webu HPS-a glasovati o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda Skupštine HPS-a.

Pisani materijali koji predstavnicima punopravnih udruga članica omogućavaju da se cjelovito upoznaju sa svim temama iz dnevnog reda i pripreme za odlučivanje na sjednici Skupštine upućeni su izravno svim punopravnim članicama putem službene elektroničke pošte 1. listopada 2020.

Glasovanje o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda provodi se putem elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz obaveznu registraciju putem službene elektroničke adrese udruge.

Službenoj elektroničkoj pošti na domeni hps.hr, koja ujedno služi za registriranje predstavnika punopravne članice u Skupštini HPS-a, pristupa se putem servisa Google.com (gumbić „Prijavite se“). Najprije je potrebno upisati elektorničku adresu na domeni hps.hr, a zatim lozinku. Inicijalna lozinka i upute za korištenje službene adrese upućeni su udrugama u dopisima iz Ureda HPS-a.

Uputa za predstavnike u Skupštini: Kada ste registrirani na opisani način, pristupite na stranicu https://www.hps.hr/skupstina/. Na toj stranici nalazi se obrazac za glasovanje. Ako niste prijavljeni na opisani način, obrazac za glasovanje neće Vam se prikazati. Na vrhu obrasca nalaze se rubrike za upisivanje imena planinarske udruge te imena i prezimena predstavnika u Skupštini HPS-a. O svakoj od predloženih odluka glasuje se odabirom jedne od opcija - „ZA“, „PROTIV“ ili „SUZDRŽAN/SUZDRŽANA“. Kako bi glasovanje bilo zabilježeno u sustavu, potrebno je na kraju obrasca potvrditi svoje glasove klikom na gumbić „Pošalji“. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili ako imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Sustav je podešen tako da predstavnik jedne udruge može glasovati samo jedanput.

Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Uz nadu da će se čim prije ispuniti preduvjeti za veća planinarska okupljanja, pozivamo predstavnike punopravnih udruga članica HPS-a da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a doprinesu odlučivanju o važnim temama za razvoj planinarstva u Hrvatskoj.

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a (24.10.2020.)

U četvrtak 22. listopada u ponoć završena je 31. sjednica Skupštine HPS-a. Budući da se u proteklim mjesecima nisu ispunili epidemiološki uvjeti za fizičko okupljanje predstavnika više od 330 punopravnih udruga članica koji sačinjavaju Skupštinu HPS-a, sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba, sjednica Skupštine održana je elektronički.

Generalna skupština UIAA 2020.

Generalna skupština UIAA 2020. (24.10.2020.)

U petak 23. i subotu 24. listopada 2020. održana je elektronička sjednica Glavne skupštine UIAA, krovne međunarodne planinarske asocijacije za planinarstvo i penjanje. Skupština je ove godine trebala biti održana u Antaliji u Turskoj no zbog epidemioloških okolnosti održana je u formi telekonferencije uz sudjelovanje 112 delegata planinarskih saveza sa svih strana svijeta.

Listopadski broj Hrvatskog planinara

Listopadski broj Hrvatskog planinara (07.10.2020.)

U listopadskom broju Hrvatskog planinara čitajte o usponima na Kilimanjaro, Velebit, Kamniško-Savinjske Alpe, Bjelolasicu te planinarenju po otoku Madeiri i Južnim Karpatima.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.