Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

31. Skupština HPS-a

petak, 16.10.2020.

Slika.S današnjim danom započela je 31. sjednica Skupštine HPS-a, koja se zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti COVID-19 provodi elektronički. Kao što su punopravne članice HPS-a ranije obaviještene elektroničkom i pisanom poštom, od 16. listopada u 0:00 sati do 22. listopada 2020. u 24:00 h predstavnici tih udruga mogu putem elektroničkog obrasca na webu HPS-a glasovati o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda Skupštine HPS-a.

Pisani materijali koji predstavnicima punopravnih udruga članica omogućavaju da se cjelovito upoznaju sa svim temama iz dnevnog reda i pripreme za odlučivanje na sjednici Skupštine upućeni su izravno svim punopravnim članicama putem službene elektroničke pošte 1. listopada 2020.

Glasovanje o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda provodi se putem elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz obaveznu registraciju putem službene elektroničke adrese udruge.

Službenoj elektroničkoj pošti na domeni hps.hr, koja ujedno služi za registriranje predstavnika punopravne članice u Skupštini HPS-a, pristupa se putem servisa Google.com (gumbić „Prijavite se“). Najprije je potrebno upisati elektorničku adresu na domeni hps.hr, a zatim lozinku. Inicijalna lozinka i upute za korištenje službene adrese upućeni su udrugama u dopisima iz Ureda HPS-a.

Uputa za predstavnike u Skupštini: Kada ste registrirani na opisani način, pristupite na stranicu https://www.hps.hr/skupstina/. Na toj stranici nalazi se obrazac za glasovanje. Ako niste prijavljeni na opisani način, obrazac za glasovanje neće Vam se prikazati. Na vrhu obrasca nalaze se rubrike za upisivanje imena planinarske udruge te imena i prezimena predstavnika u Skupštini HPS-a. O svakoj od predloženih odluka glasuje se odabirom jedne od opcija - „ZA“, „PROTIV“ ili „SUZDRŽAN/SUZDRŽANA“. Kako bi glasovanje bilo zabilježeno u sustavu, potrebno je na kraju obrasca potvrditi svoje glasove klikom na gumbić „Pošalji“. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili ako imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Sustav je podešen tako da predstavnik jedne udruge može glasovati samo jedanput.

Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Uz nadu da će se čim prije ispuniti preduvjeti za veća planinarska okupljanja, pozivamo predstavnike punopravnih udruga članica HPS-a da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a doprinesu odlučivanju o važnim temama za razvoj planinarstva u Hrvatskoj.

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini (22.01.2021.)

Izvršni odbor HPS-a odlukom donesenom 20. siječnja 2021., raspisuje natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini.

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a (20.01.2021.)

S današnjim danom započela je 32. sjednica Skupštine HPS-a. Zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 sjednica Skupštine provodi se elektronički. Glasovanje traje od 20. siječnja u 0:00 sati do 26. siječnja 2021. u 24:00 sati.

Prvi zimski uspon na K2 (8611 m)

Prvi zimski uspon na K2 (8611 m) (16.01.2021.)

Dana 16. siječnja 2021. skupina nepalskih penjača uspela se na vrh K2 (8611 m), koji je osim kao drugi po visini vrh svijeta, poznat i kao jedan od najopasnijih i najteže dostupnih vrhova na svijetu. Riječ je o prvom ostvarenom zimskom usponu na taj vrh i iznimnom događaju u povijesti planinarstva.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.