Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

31. Skupština HPS-a

petak, 16.10.2020.

Slika.S današnjim danom započela je 31. sjednica Skupštine HPS-a, koja se zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti COVID-19 provodi elektronički. Kao što su punopravne članice HPS-a ranije obaviještene elektroničkom i pisanom poštom, od 16. listopada u 0:00 sati do 22. listopada 2020. u 24:00 h predstavnici tih udruga mogu putem elektroničkog obrasca na webu HPS-a glasovati o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda Skupštine HPS-a.

Pisani materijali koji predstavnicima punopravnih udruga članica omogućavaju da se cjelovito upoznaju sa svim temama iz dnevnog reda i pripreme za odlučivanje na sjednici Skupštine upućeni su izravno svim punopravnim članicama putem službene elektroničke pošte 1. listopada 2020.

Glasovanje o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda provodi se putem elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz obaveznu registraciju putem službene elektroničke adrese udruge.

Službenoj elektroničkoj pošti na domeni hps.hr, koja ujedno služi za registriranje predstavnika punopravne članice u Skupštini HPS-a, pristupa se putem servisa Google.com (gumbić „Prijavite se“). Najprije je potrebno upisati elektorničku adresu na domeni hps.hr, a zatim lozinku. Inicijalna lozinka i upute za korištenje službene adrese upućeni su udrugama u dopisima iz Ureda HPS-a.

Uputa za predstavnike u Skupštini: Kada ste registrirani na opisani način, pristupite na stranicu https://www.hps.hr/skupstina/. Na toj stranici nalazi se obrazac za glasovanje. Ako niste prijavljeni na opisani način, obrazac za glasovanje neće Vam se prikazati. Na vrhu obrasca nalaze se rubrike za upisivanje imena planinarske udruge te imena i prezimena predstavnika u Skupštini HPS-a. O svakoj od predloženih odluka glasuje se odabirom jedne od opcija - „ZA“, „PROTIV“ ili „SUZDRŽAN/SUZDRŽANA“. Kako bi glasovanje bilo zabilježeno u sustavu, potrebno je na kraju obrasca potvrditi svoje glasove klikom na gumbić „Pošalji“. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili ako imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Sustav je podešen tako da predstavnik jedne udruge može glasovati samo jedanput.

Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Uz nadu da će se čim prije ispuniti preduvjeti za veća planinarska okupljanja, pozivamo predstavnike punopravnih udruga članica HPS-a da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a doprinesu odlučivanju o važnim temama za razvoj planinarstva u Hrvatskoj.

Informacije za planinarske udruge

Informacije za planinarske udruge (30.11.2020.)

Na službene elektroničke adrese svih osnovnih planinarskih udruga upućene su obavijesti o naručivanju i distribuciji članskog materijala za 2021. godinu, prikupljanju i evidentiranju članstva, provođenju planinarskih aktivnosti u uvjetima epidemije, zidnim kalendarima te planiranju aktivnosti u 2021. godini. Pozivamo dužnosnike planinarskih udruga da redovito prate službenu elektroničku poštu na domeni hps.hr te da o svim temama i novostima redovito informiraju članstvo svojih udruga. Osnovne informacije također su dostupne i ovdje.

 Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi

Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi (28.11.2020.)

Od 21. do 28. studenoga 2020. održano je u Moskvi u organizaciji Međunarodne sportsko penjačke federacije (IFSC) Europsko prvenstvo u sportskom penjajnju. Hrvatsku su predstavljali članovi hrvatske sportsko penjačke reprezentacije Vana Piccini (SPK Marulianus, Split) i Nikola Kramarić (SPK Lapis, Split), ostvarivši vrlo dobre rezultate...

 Zaštita zdravlja na prvom mjestu

Zaštita zdravlja na prvom mjestu (28.11.2020.)

Radi povećanog brojnih upita Hrvatskom planinarskom savezu tijekom proteklih dana ponavljamo i podsjećamo sve posjetitelje planina na Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima. Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da prate i odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.