Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Održana redovna izborna Skupština KS HPS u Zagrebu

subota, 07.11.2020.

Aida Barišić, KS HPS

U petak, 6. studenog 2020. godine, u 18.45 sati u prostorima HGSS Stanice Zagreb u Zagrebu održana je redovna izborna Skupština Komisije za speleologiju HPS-a na kojoj je je izabrano novo vodstvo KS HPS-a u slijedećem četverogodišnjem mandatu.

S lijeva na desno – Aida Barišić, Damir Janton, Vinka Dubovečak i Marko Rakovac“

Nakon uvodne riječi dosadašnje pročelnice KS Aide Barišić, izabrano je radno predsjedništvo. Aida Barišić je održala prezentaciju o radu Komisije u protekle četiri godine (koja danas broji 21 aktivnu članicu sa preko 450 speleologa).

Nakon toga, rad Skupštine se nastavio prihvaćanjem izvještaja, razrješenjem pročelnika, zamjenika i koordinatora KS HPS i biranjem novih te predstavljanjem plana rada.

Novi pročelnik Komisije za speleologiju HPS-a je Damir Janton (SK Ozren Lukić), dopročelnica Vinka Dubovečak (SU Kraševski zviri) i tajnica Aida Barišić (SO HPK Sv. Mihovil), dok koordinatore za pojedino područje pogledajte ovdje.

Sjednica IO KS HPS-a“

Nakon Skupštine održana je i sjednica IO KS HPS-a s novim vodstvom na kojoj se raspravljalo o nizu aktivnosti KS, donijeli zaključci te odluke za rad Komisije u narednom razdoblju.

Sudjelovanje na Skupštini i sjednici IO moglo se pratiti i putem videokonferencije.

Informacije za planinarske udruge

Informacije za planinarske udruge (30.11.2020.)

Na službene elektroničke adrese svih osnovnih planinarskih udruga upućene su obavijesti o naručivanju i distribuciji članskog materijala za 2021. godinu, prikupljanju i evidentiranju članstva, provođenju planinarskih aktivnosti u uvjetima epidemije, zidnim kalendarima te planiranju aktivnosti u 2021. godini. Pozivamo dužnosnike planinarskih udruga da redovito prate službenu elektroničku poštu na domeni hps.hr te da o svim temama i novostima redovito informiraju članstvo svojih udruga. Osnovne informacije također su dostupne i ovdje.

 Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi

Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi (28.11.2020.)

Od 21. do 28. studenoga 2020. održano je u Moskvi u organizaciji Međunarodne sportsko penjačke federacije (IFSC) Europsko prvenstvo u sportskom penjajnju. Hrvatsku su predstavljali članovi hrvatske sportsko penjačke reprezentacije Vana Piccini (SPK Marulianus, Split) i Nikola Kramarić (SPK Lapis, Split), ostvarivši vrlo dobre rezultate...

 Zaštita zdravlja na prvom mjestu

Zaštita zdravlja na prvom mjestu (28.11.2020.)

Radi povećanog brojnih upita Hrvatskom planinarskom savezu tijekom proteklih dana ponavljamo i podsjećamo sve posjetitelje planina na Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima. Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da prate i odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.