Održana redovna izborna Skupština KS HPS u Zagrebu

subota, 07.11.2020.

Aida Barišić, KS HPS

U petak, 6. studenog 2020. godine, u 18.45 sati u prostorima HGSS Stanice Zagreb u Zagrebu održana je redovna izborna Skupština Komisije za speleologiju HPS-a na kojoj je je izabrano novo vodstvo KS HPS-a u slijedećem četverogodišnjem mandatu.

S lijeva na desno – Aida Barišić, Damir Janton, Vinka Dubovečak i Marko Rakovac“

Nakon uvodne riječi dosadašnje pročelnice KS Aide Barišić, izabrano je radno predsjedništvo. Aida Barišić je održala prezentaciju o radu Komisije u protekle četiri godine (koja danas broji 21 aktivnu članicu sa preko 450 speleologa).

Nakon toga, rad Skupštine se nastavio prihvaćanjem izvještaja, razrješenjem pročelnika, zamjenika i koordinatora KS HPS i biranjem novih te predstavljanjem plana rada.

Novi pročelnik Komisije za speleologiju HPS-a je Damir Janton (SK Ozren Lukić), dopročelnica Vinka Dubovečak (SU Kraševski zviri) i tajnica Aida Barišić (SO HPK Sv. Mihovil), dok koordinatore za pojedino područje pogledajte ovdje.

Sjednica IO KS HPS-a“

Nakon Skupštine održana je i sjednica IO KS HPS-a s novim vodstvom na kojoj se raspravljalo o nizu aktivnosti KS, donijeli zaključci te odluke za rad Komisije u narednom razdoblju.

Sudjelovanje na Skupštini i sjednici IO moglo se pratiti i putem videokonferencije.

Najnovije vijesti

Trideseta obljetnica osnivanja Planinske satnije Velebit

Trideseta obljetnica osnivanja Planinske satnije Velebit

27.09.2021.

Prošlog vikenda podno Tulovih greda na Velebitu održano je svečano postrojavanje pripadnika Planinske satnije Velebit. Ratni put te postrojbe, dobro poznate planinarima i gorskim spašavateljima, započeo je 28. rujna 1991. akcijom spašavanja i pomoći u kretanju stanovnika starije dobi koji su iz Svetog Roka, Lovinca i Ričica od srpske agresije potražili spas zbjegom preko južnog Velebita.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.