Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Dani hrvatskih planinara u idućim godinama

subota, 21.11.2020.

Slika.Dani hrvatskih planinara središnji su godišnji planinarski događaj u Hrvatskoj. Svake godine organizira ih HPS u suradnji s nekim planinarskim društvom – domaćinom. Popis dosad održanih Dana hrvatskih planinara dostupan je na web stranici Dani hrvatskih planinara

Po prirodi stvari, Dani hrvatskih planinara su masovno okupljanje planinara iz svih krajeva Hrvatske, a često im se pridružuju i planinari iz susjednih zemalja. Ove godine, nažalost, Dani hrvatskih planinara nisu mogli održani zbog epidemioloških okolnosti.

U 2021. godini domaćin Dana hrvatskih planinara je PD Borik iz Đurđevca, a planirani termin održavanja je vikend 12. – 13. lipnja 2021. Za izvedbu Dana hrvatskih planinara 2021. HPS i PD Borik pripremaju više mogućih scenarija, a u slučaju da zbog epidemioloških razloga ni tada neće biti moguće organizirati planirano okupljanje u Đurđevcu, udruge članice HPS-a bit će pozvane da Dane obilježe samostalnim izletima u svojoj organizaciji. U svakom slučaju, pozivamo planinarska društva da kod planiranja aktivnosti u 2021. godini uključe u svoje programe Dane hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. Podrobnije informacije o Danima hrvatskih planinara bit će objavljene tijekom proljeća.

Uz dogovor s planinarskim društvima domaćinima Izvršni odbor HPS-a izmijenio je redoslijed domaćinstva Dana hrvatskih planinara za iduće godine. Prema toj odluci, Dani hrvatskih planinara 2022. održat će se na Mrkvištu na Velebitu (18. i 19. lipnja 2022.; u organizaciji PD-a Zavižan, Senj), 2023. na Papuku (HPD Sokolovac, Požega), 2024. na Bilogori (HPD Bilogora, Bjelovar), a 2025. na Učki (PD Opatija).

Nadamo se da će se čim prije ispuniti epidemiološki uvjeti za organiziranje većih okupljanja te da će se uobičajeni veliki planinarski susreti i druženja moći nastaviti na zadovoljstvo svih hrvatskih planinara. Do tada, pozivamo sve članove planinarske udruge da i dalje odgovorno primjenjuju mjere i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Informacije za planinarske udruge

Informacije za planinarske udruge (30.11.2020.)

Na službene elektroničke adrese svih osnovnih planinarskih udruga upućene su obavijesti o naručivanju i distribuciji članskog materijala za 2021. godinu, prikupljanju i evidentiranju članstva, provođenju planinarskih aktivnosti u uvjetima epidemije, zidnim kalendarima te planiranju aktivnosti u 2021. godini. Pozivamo dužnosnike planinarskih udruga da redovito prate službenu elektroničku poštu na domeni hps.hr te da o svim temama i novostima redovito informiraju članstvo svojih udruga. Osnovne informacije također su dostupne i ovdje.

 Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi

Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi (28.11.2020.)

Od 21. do 28. studenoga 2020. održano je u Moskvi u organizaciji Međunarodne sportsko penjačke federacije (IFSC) Europsko prvenstvo u sportskom penjajnju. Hrvatsku su predstavljali članovi hrvatske sportsko penjačke reprezentacije Vana Piccini (SPK Marulianus, Split) i Nikola Kramarić (SPK Lapis, Split), ostvarivši vrlo dobre rezultate...

 Zaštita zdravlja na prvom mjestu

Zaštita zdravlja na prvom mjestu (28.11.2020.)

Radi povećanog brojnih upita Hrvatskom planinarskom savezu tijekom proteklih dana ponavljamo i podsjećamo sve posjetitelje planina na Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima. Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da prate i odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.