Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Godišnje nagrade za planinarske objekte

četvrtak, 17.12.2020.


Najbolja planinarska kuća

Slika.Godišnja nagrada za najbolju planinarsku kuću dodjeljuje se novom objektu koji se ističe arhitektonskim rješenjem, kvalitetnom izvedbom i uzornim uređenjem, a svime time omogućeni su znatno bolji uvjeti za posjećivanje Bijelih stijena. Nagrada se ujedno odnosi i na uzorno organiziranu i izvedenu akciju uređenja skloništa zahvaljujući kojoj je to postao najbolji planinarski objekt u Hrvatskoj. U izgradnji novog planinarskog objekta, uz članove matičnoga društva, znatno su se angažirali i članovi drugih društava, a izgradnja i uređenje sufinancirani su sredstvima HPS-a. Najbolja je planinarska kuća novo planinarsko sklonište Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama kojom upravlja HPD Kapela, Zagreb.


Najbolji upravljač planinarske kuće

Slika.Najbolji upravljač planinarske kuće je relativno malo ali dobro organizirano društvo koje se skrbi o dvama planinarskim objektima na Velebitu, Carevoj kući na Begovači i Rossijevom skloništu u Rožanskim kukovima. Društvo je tijekom goine organiziralo i izvelo više radnih akcija u kojima su planinari vlastitim snagama uredili te važne planinarske objekte. Najbolji upravljač planinarskih kuća je PD Gromovača, Otočac.

Slika.


Najbolji domaćin planinarske kuće

Slika.U kategoriji najboljeg domaćina planinarske kuće nagrada se dodjeljuje planinaru koji se skrbi o planinarskoj kući Koretići u Žumberku. Nagrada se dodjeljuje za ljubaznost u prihvatu brojnih planinara, kao i za angažman na uređenju planinarske kuće i njezinog okoliša. Nagradu za najboljeg domaćina planinarske kuće prima Srećko Bošković, član PK-a Scout u Samoboru.


Sutra objavljujemo dobitnike godišnjih nagrada u kategorijama Najbolji rad s mladima i Najbolji vanjski suradnik

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
Zaključena 32. sjednica Skupštine HPS-a

Zaključena 32. sjednica Skupštine HPS-a (27.01.2021.)

Od 20. do 26. siječnja 2021 održana je32. sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog saveza. Dnevni red sastojao se od jedne točke u kojoj se odlučivalo o izmjeni Statuta HPS-a.

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini (22.01.2021.)

Izvršni odbor HPS-a odlukom donesenom 20. siječnja 2021., raspisuje natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini.

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a (20.01.2021.)

S današnjim danom započela je 32. sjednica Skupštine HPS-a. Zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 sjednica Skupštine provodi se elektronički. Glasovanje traje od 20. siječnja u 0:00 sati do 26. siječnja 2021. u 24:00 sati.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.