Godišnje nagrade za planinarske objekte

četvrtak, 17.12.2020.


Najbolja planinarska kuća

Slika.Godišnja nagrada za najbolju planinarsku kuću dodjeljuje se novom objektu koji se ističe arhitektonskim rješenjem, kvalitetnom izvedbom i uzornim uređenjem, a svime time omogućeni su znatno bolji uvjeti za posjećivanje Bijelih stijena. Nagrada se ujedno odnosi i na uzorno organiziranu i izvedenu akciju uređenja skloništa zahvaljujući kojoj je to postao najbolji planinarski objekt u Hrvatskoj. U izgradnji novog planinarskog objekta, uz članove matičnoga društva, znatno su se angažirali i članovi drugih društava, a izgradnja i uređenje sufinancirani su sredstvima HPS-a. Najbolja je planinarska kuća novo planinarsko sklonište Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama kojom upravlja HPD Kapela, Zagreb.


Najbolji upravljač planinarske kuće

Slika.Najbolji upravljač planinarske kuće je relativno malo ali dobro organizirano društvo koje se skrbi o dvama planinarskim objektima na Velebitu, Carevoj kući na Begovači i Rossijevom skloništu u Rožanskim kukovima. Društvo je tijekom goine organiziralo i izvelo više radnih akcija u kojima su planinari vlastitim snagama uredili te važne planinarske objekte. Najbolji upravljač planinarskih kuća je PD Gromovača, Otočac.

Slika.


Najbolji domaćin planinarske kuće

Slika.U kategoriji najboljeg domaćina planinarske kuće nagrada se dodjeljuje planinaru koji se skrbi o planinarskoj kući Koretići u Žumberku. Nagrada se dodjeljuje za ljubaznost u prihvatu brojnih planinara, kao i za angažman na uređenju planinarske kuće i njezinog okoliša. Nagradu za najboljeg domaćina planinarske kuće prima Srećko Bošković, član PK-a Scout u Samoboru.


Sutra objavljujemo dobitnike godišnjih nagrada u kategorijama Najbolji rad s mladima i Najbolji vanjski suradnik

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.