Posebna priznanja za doprinos planinarstvu u 2020. godini

subota, 19.12.2020.

Među raznovrsnim aktivnostima Izvršni odbor zapazio je i odlučio nagraditi još tri aktivnosti i postignuća u kategoriji posebnih priznanja. Posebna priznanja Izvršnog odbora HPS-a primaju:


Slika.Volonerska inicijativa Čisto podzemlje za postignuća u zaštiti krškog podzemlja. Speleolozi okupljeni u ovoj inicijativi očistili su niz jama od otpada te promovirali vrijednosti krškog podzemlja te nužnost njegovog očuvanja. Nagradu prima voditelj inicijative speleolog Ruđer Novak.


Slika.Volonterska inicijativa Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu za pomoć građanima Zagreba u saniranju posljedica potresa. U hitnom uklanjanju najtežih oštećenja nastalih u potresu primjenom penjačkih tehnika sudjelovalo je stotinu članova planinarskih društava HPD-a Zagreb-Matica, HPD-a Željezničar, PDS-a Velebit, SK-a Ozren Lukić, Dinaridi DISKF i drugih.


Slika.Planinar, arhitekt i graditelj Ivan Juretić za angažman na uređenju planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama, zahvaljujući kojemu je to sklonište postalo jedan od najljepših planinarskih objekata u Hrvatskoj


Čestitamo svim nagrađenima i želimo svim planinarima mnogo planinarskih uspjeha u 2021. godini!

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.