Novi broj Hrvatskog planinara (br. 12/2020)

utorak, 15.12.2020.

Slika.Tmurno vrijeme, zima, još i vlada pandemija, ima li neka svijetla točka? Ima, časopis Hrvatski planinar je tu. Njegove priče nas vode visoko na planinske vrhunce i duboko u tajanstvene špilje i jame.

U novom broju za prosinac Robert Smolec vodi nas na vrh Kraljevska špica koji se nalazi u planinarima omiljenom sjeveroistoku Italije. Od Crnopca do Zrmanje malo tko hoda, premda i to područje Velebita nudi lijepe vidike i puno doživljaja. Miloš Bjelajac je prošao tim vrletima i priča nam toplu priču o vječnoj ljubavi planinara i Velebita. Magla je i pada kiša, pa što, mi Slavonci idemo na Ivanščicu! O dobrom planinarskom duhu i usponu na Ivanščicu piše Hrvoje Tržić. Nakon što nam je u prošlom broju otkrila prigorsku stazu Planinski melini, Jasna Žagar nam u ovom broju otkriva jako zanimljivu Ljubavnu cesticu iznad Crikvenice. Zvonko Trdić se prisjeća tečaja GSS-a prije skoro 50 godina koji je obilovao simulacijama raznih nesreća. U novom broju ćete naći još čitav niz zanimljivih vijesti i mnogo ideja za buduće izlete. Tu je još jedna zanimljivost, izvještaj sa prve Skupštine HPS-a održane elektroničkim putem.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 12 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.