Oštećen planinarski dom Matija Filjak na Hrastovičkoj gori

subota, 02.01.2021.

Slika.Zbog oštećenja u potresu planinarski dom Matija Filjak na Hrastovičkoj gori kod Petrinje do daljnjega nije u funkciji. Na domu je u potresu 29. 12. 2020. pao dimnjak i oštećeno je krovište (crjepovi), a unutar objekta oštećen je i razbacan sav inventar. Geodetska piramida na vrhu prelomila se na nekoliko mjesta i vidikovac se ne može koristiti. Oštećena je i pristupna cesta do vrha Hrastovičke gore.

Planinarske ekipe volontera u kontaktu sa članovima HPD-a Zrin iz Petrinje koje upravlja objektom u najkraćem roku napravile su sanaciju krovišta i složile crijepove tako da je objekt sada zaštićen od atmosferiskih utjecaja. Hrvatski planinarski savez je osim s HPD-om Zrin i planinarima koji su angažirani na sanaciji štete, u kontaktu i s Državnom geodetskom upravom, koja je obaviještena o oštećenju geodetskog trigonometra na vrhu Hrastovičke gore.

HPD Zrin je objavio poziv na prikupljanje donacija za obnovu planinarskog doma Matija Filjak. Sve planinare pozivamo da se u dogovoru s HPD-om Zrin na odgovarjaući način uključe u obnovu planinarskog doma.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.