Oštećen planinarski dom Matija Filjak na Hrastovičkoj gori

subota, 02.01.2021.

Slika.Zbog oštećenja u potresu planinarski dom Matija Filjak na Hrastovičkoj gori kod Petrinje do daljnjega nije u funkciji. Na domu je u potresu 29. 12. 2020. pao dimnjak i oštećeno je krovište (crjepovi), a unutar objekta oštećen je i razbacan sav inventar. Geodetska piramida na vrhu prelomila se na nekoliko mjesta i vidikovac se ne može koristiti. Oštećena je i pristupna cesta do vrha Hrastovičke gore.

Planinarske ekipe volontera u kontaktu sa članovima HPD-a Zrin iz Petrinje koje upravlja objektom u najkraćem roku napravile su sanaciju krovišta i složile crijepove tako da je objekt sada zaštićen od atmosferiskih utjecaja. Hrvatski planinarski savez je osim s HPD-om Zrin i planinarima koji su angažirani na sanaciji štete, u kontaktu i s Državnom geodetskom upravom, koja je obaviještena o oštećenju geodetskog trigonometra na vrhu Hrastovičke gore.

HPD Zrin je objavio poziv na prikupljanje donacija za obnovu planinarskog doma Matija Filjak. Sve planinare pozivamo da se u dogovoru s HPD-om Zrin na odgovarjaući način uključe u obnovu planinarskog doma.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.

Najnovije vijesti

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

23.07.2021.

Kao i svakog ljeta, Hrvatski planinar izlazi kao dvobroj. Uvodna tema je Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971, a tu su i inspirativni članci o Durmitoru, Bilogori, Midžoru, Banskom brdu, Grossglockneru, planinarskoj prehrani i mnogim drugim temama.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

20.07.2021.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. predstavljena je 18. 7. 2021. u TV kalendaru HRT-a. Pogledajte prilog emitiran povodom 50. obljetnice prvenstvenog uspona na Ingolfsfjeld.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.