HPS u 2020. godini

subota, 02.01.2021.

Rad Hrvatskoga planinarskog saveza, planinarskih udruga i planinara u protekloj godini bio je izložen brojnim izazovima. Nažalost, u 2020. mnoge planirane aktivnosti nisu ostvarene pa ostaju izazovi za budućnost, no niz ostvarenja daje uporište za ocjenu da je i u posebnim okolnostima HPS uspješno ispunjavao svoje ciljeve i zadaće te da je u nesvakidašnjim i vrlo zahtjevnim okolnostima ostvario mnogo vrijednih rezultata na raznim poljima svojega djelovanja.

Sažeto izvješće o djelovanju HPS-a u 2020. godini možete pronaći na ovoj poveznici te u Hrvatskom planinaru 1/2021.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.